Kultur og politikk

Kultur er et ord som har mange betydninger. Det innebærer noe en gruppe mennesker har til felles og kulturen blir utviklet av de verdier, normer og tradisjoner vi alle sammen vokser opp med. Kultur handler også om historie, og hvordan vi forstår og opplever historien sammen. 

Kulturbegrepet omfatter også kunst, ja kunst i alle slags varianter. Kunst er noe vi mennesker fra tidenes morgen er blitt påvirket av og som vi søker mot, enten bevisst eller ubevisst.
Vi mennesker blir påvirke av kunst og kultur, og følelsesregisteret vårt  blir tirret på den ene eller andre måten. Ingen kan vel med hånden på hjerte si at de ikke blir beveget av kunst? Glede, inspirasjon, begeistring, og  nysgjerrighet. Ja til og med avsky, forundring og irritasjon. 

Kunst og kultur er noe vi mennesker ikke kan være foruten og jeg mener det er viktig med et mangfold i kulturtilbudet  nettopp for å nå alle typer mennesker.

Et samfunn med et rikholdig og variert kulturtilbud er en uvurderlig rikdom.  Kultur er med på å binde oss mennesker sammen i samfunnet.

I den politiske debatt er partileder Siv Jensen fra FRP kategorisk i sin uttalelse når hun sier at ”Kulturfolk må levere det folk vil ha og det de vil se og betale for”. Det som ikke klarer å begeistre og engasjere det store publikum har ikke livets rett.
Se artikkel i nettutgaven av Dagbladet:
http://www.dagbladet.no/2013/08/03/kultur/kulturpolitikk/kulturvalget_2013/siv_jensen/politikk/28476969/

Hvis slike politiske holdninger blir gjennomført i praksis, er jeg redd vi mister mye på veien.  Vi må ikke komme dit hen at ”Paradise Hotel” blir retningsgivende form for kulturtilbudet vårt  i Norge – fordi seeroppslutningen her er størst.

I dag har jeg latt meg påvirke av Japansk kultur. Det  smakte herlig med sushi på middagsbordet.

Bilde 

Jeg sier ja til et mangfoldig kulturtilbud, hva sier du?

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Litt av hvert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s