Pølse i brød – en kulinarisk nytelse. er det virkelig mulig?

Etter et par ukers ferie i Rouen (Normandie / Frankrike) i sommer var tiden moden for en av våre lengre ”utflukter”  eller med andre ord ”en ferie i ferien”. Målet  var byen Lyon og deretter vinområdene Beaujolais og Bourgogne

Lyon domineres av elvene Rhône og Saône som fra nord renner gjennom byens historiske sentrum og forsetter som Rhone helt i sør.  I vest og nord reiser det seg to høyder som innrammer sentrum, mens en stor slette brer seg ut østover fra Rhône.

Lyon regnes som Frankrikes gastronomiske hovedstad, og den verdensberømte kokken Paul Bocuse kommer fra Lyon. Hvem har vel ikke hørt om verdensmesterskapet i kokkelering, Bocuse dòr?
Flere norske kokker har tatt hjem medaljer i ulike valører samt  heder og ære i kokkemesterskapet.  Ja til og med gullmedaljer har norske kokker vunnet. Vår lokale Charles Tjessem  er blant de som har gått helt til topps.

Med vår interesse for mat og vin, er det klart at Lyon sto (og står) høyt på listen over steder som bare må besøkes.

Det mest naturlige for oss i første omgang var å besøke den verdensberømte mathallen ”Les Halles de Lyon”

Les Halles er et supermoderne marked hvor råvarene er satt i høysetet. Dette er råvarer i den ypperste verdensklasse. Her finnes alt fra eksklusive sjokolader og ferske froskelår til makroner, gåselever og ja hva du måtte ønske. Godt utvalgt i tilhørende drikke er selvsagt også med i sortimentet.
Alt på en plass.

Har lagt ved en lenke til nettsiden. – Les og bli glad, (eller sulten for den sags skyld) 🙂

http://www.hallespaulbocuse.lyon.fr/

Og sultne ble vi selvsagt av å gå rundt blant alle delikatessene og fristelsene. Det  var bare det at det ikke var lett å velge seg ut noe å spise når alt, absolutt alt, frister.

Tro det eller ei, men vi endte opp med å spise en pølse i brød (Hot-dog) med sennep sammen med  en leskende øl.

IMG_1796

HVORDAN I ALLE DAGER KUNNE DETTE SKJE?

Har egentlig ikke noe godt svar på det – det bare ble slik.
Jeg tipper at vi må være de eneste som noen gang har gått inn i Les Halles og ut igjen med kun en vanlig pølse innabords.

Det er godt at vi aldri slutter med å bli overrasket, men at en skal overraske seg selv til de grader – ja det er godt gjort.

Hva er ditt merkeligste minne fra i sommer?

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Matgleder og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s