0 Hull :-)

For å kunne nyte et godt måltid er det ganske vesentlig med god tannhelse. Dette er en selvforklarende påstand, og trenger  vel ingen ytterligere forklaring. Det er lett å tenke seg til hvor vanskelig det vil  være å tygge en biff hvis tennene mangler eller ikke er i stand til å bite/tygge.  Dette selv om biffen er aldri så mør.

For å sikre tannhelsen er det godt vi har tannleger, men selv om de er gode å ha er jeg en av de mange som gruer seg til tannlegebesøket. Lyder og utstyr og smerter. Uffameg.

Min skrekk for tannlegestolen hindrer meg ikke i å gjennomføre den årlige visitten.  Heldigvis får jeg innkalling i posten – så slipper jeg å tenke mer på det.
Jeg er alltid like spent på  resultatet, og om jeg tross alt slipper å borre.  Og det var resultatet i dag også. Null hull, og før det var gått 8 minutter var jeg ferdig.  Det var bare å betale og bekrefte at jeg vil komme igjen til neste år.

tenner-t11861Bildet er hentet fra nett et sted.

På sett og vis er jeg heldig som har sluppet relativt billig unna med tannlegerekninger opp igjennom årene. Ikke alle er like heldig som meg, og mange sliter med høye tannlegeregninger på reparasjoner og behandlinger som bare må gjennomføres.

I Norge er finansiering av tannhelsetjenesten for friske voksne et privat ansvar. Det er riktignok unntak for barn, unge, eldre på institusjon eller med hjemmepleie og enkelte andre som kan ha  rett på offentlig tannhelsetjeneser.

Jeg forstår ikke hvorfor finansiering av tannhelse skal være annerledes enn for helse generelt. Hvorfor er ikke behandling hos leger og tannleger likestilt når det gjelder statlig finansiering?

For å sikre at befolkningen har råd til god tannhelse ivrer jeg for at tannlegene skal ha samme tilbud fra staten som legene. Fast- tannlege med et tak for egenandel. Resten dekkes av NAV.

Smil og vis tenner
til alle dine venner

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Litt av hvert og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s