Dyrking av hamburgere

I går var vi vitne til en historisk biologisk nyhet. Flere nyhetskanaler  presenterte nyheten om verdens første hamburger av storfekjøtt dyrket fram i et laboratorium.

For spesielt interesserte legger jeg ved lenke til opptaket fra vgtv.no
http://www.vgtv.no/#!/video/66481/opptak-her-spiser-de-verdens-foerste-laboratorieburger

Dyrkingsprosessen har tatt hele  5 år – så her er det ikke snakk om noe fastfood akkurat.

Slik forskning og  resultater vil i framtiden gi uante muligheter for menneskeheten og  for verdens matvaresituasjon. Ikke nok med det, det kan jo også tenkes at det vil bli mulig å erstatte f.eks pelsdyr med pels dyrket fram i laboratorier uten levende dyr?
Vegetarianere får en ny mulighet til utvidelse innen matveien når kjøttet ikke lenger har vært levende dyr.

Hvor går grensene for hva som er mulig og ikke mulig?

Jeg kjenner at jeg er litt skeptisk til dette her. Ikke minst når det gjelder dyrking av kjøtt for konsum.
Jeg er litt usikker på hva jeg skal mene om å spise kjøtt som ikke har vært levende, og derfor pr definisjon heller ikke er avlivet.

Hva mener du?

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Litt av hvert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s