Uten mat og drikke, dugendes helter og stemmerett

Uten mat og drikke duger helten ikke.

Jeg kan si det samme om meg selv; uten mat og drikke duger ikke Ann-Christin. Nå har det seg slik at det ikke er noe fare. Mat og drikke klarer jeg lett å få i meg, men jeg går ikke akkurat rundt og tror jeg er en helt for det. Ikke duger jeg hele tiden heller.

Vi blir ikke helter av mat og drikke, og vi blir i hvert fall ikke ekte helter av å gå rundt og tro at vi er det.  En ekte helt skapes av gode gjerninger for andre.

Dette var tanker som surret i hodet mitt mens jeg spiste middag i dag. Forresten så var det en spennende og ny rett. Stekt blomkål, brokkoli, rødløk, rosiner og pistasjenøtter. En oppskrift jeg tilfeldigvis kom over på nettet og som jeg gjerne deler videre.

http://www.godt.no/#!/oppskrift/214/stekt-blomkaal-med-roedloek-ingefaer-rosiner-og-pistasje

Men nok om det. Med middagen vel overstått og kjøkkenet ryddet, har jeg inntatt sofaen i horisontalen for litt  nyhetsoppdateringer. Skriving blir det vist også tid til.

Nyhetsbildet blir mer og mer opptatt av politiske meninger og skittkasting mellom de politiske fløyene og partiene etter hvert som valgdagen nærmer seg. Det er rett og slett snart slik at jeg ikke gidder lese aviser eller se  TV-nyheter for hva som angår politikk. Det blir litt mye tull og vas. Jeg  er mer interessert i fakta og realiteter enn å høre på fagre løfter med tydelig snev av valgflesk og skittkasting.

Jeg mener meg selv i stand til å vurdere hvordan politiske virkemidler og prioriteringer  har fungert og vil komme til å fungere. Uten å gå noe nærmere inn på dette vil jeg så absolutt slå et slag for at vi alle sammen må bruke stemmeretten ved det kommende stortingsvalget. Bruk av stemmeretten er noe av det viktigste vi kan gjøre for å opprettholde vårt demokrati.

I år har vi 100 års jubileum for den alminnelige stemmeretten i Norge. Det er ikke mer enn 100 år siden kvinner fikk stemmerett på lik linje med menn. Så jeg blir litt skremt av at vi har såpass mange ”sofavelgere” som ikke bryr seg eller gidder stemme.

Den friheten vi opplever i dag og det velfungerende demokratiet vi har i Norge tas ofte for gitt og som en selvfølgelighet. Men slik det krevde engasjement og ståpåvilje for å kjempe fram dagens rettigheter, kreves det et fortsatt sterkt engasjement for å beholde dem også. Demokratiet må vi aldri slutte å kjempe for.

I flere deler av verden er demokratiet på vikende front. Autoritære holdninger og ekstremisme hører og leser vi om til stadighet. Så her må vi alle sammen bruke stemmeretten for å være med å påvirke.

images

Demokrati krever deltakelse, og enhver stemme teller.
Den som avgir sin stemme er en ekte helt i mine øyne. Så lite, men alikevel så mye skal det til.

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Litt av hvert, Matgleder og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s