Rødt – Blått – Grønt. Hva skal jeg velge?

Det er mye snakk om farger for tiden, og de mest populære fargene synes å være blått, grønt og rødt.

Dette har selvsagt sammenheng med det forestående stortingsvalget. Etter hvert som de politiske partiene startet  sine respektive valgkamper, har nyhetsbildet i   landsdekkende medier vært stappendes fulle med meninger om farger og hva som er best eller verst. En salig blanding av rene farger eller en miks av flere.

Når jeg skal ta stilling til hvem min stemme skal gå til, er jeg ikke opptatt av farger i det hele tatt.

Jeg gir min stemme til partiet med et partiprogram som ligger nærmest det jeg mener er riktig og viktig. I tillegg til partiprogrammet er det vel så viktig at partiet har gjennomføringsevne. En god beslutning er ikke god før den er igangsatt og virkeliggjort.

Det er fortsatt noen uker igjen til valget, og valgbarometeret vil garantert fortsette å svinge. Fra den ene side til den andre, og opp og ned langs X og Y-aksen. Det er nesten så jeg synes det er litt for mye fokus på prognoser og meningsmålinger.

Svingningene i meningsmålingene viser at mange ikke har bestemt seg enda. Derfor vil jeg oppfordring landets politikere til å fokusere på egen politikk og ikke rakke ned på alle andre partiers politikk.  Skittkasting er barnslig og tåpelig. Vi er voksne mennesker som er i stand til å tenke selv og ta bevisste valg.

Derfor kjære politikere: Få fram budskapet i eget partis politikk og vis virkemidlene som skal til for å få politikken gjennomført.

Media er en viktig kanal for politikerne og som brukes svært aktivt nå i valgkampen. Jeg ønsker meg at journalistene også er sitt ansvar bevisst for å få formidlet det politiske budskapet på  en nøytral og saklig måte. Journalistenes egne personlige politiske preferanser trenger ikke gi seg utslag i den journalistikken som presenteres for oss

Godt valg – det nærmer seg nå.

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Litt av hvert og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s