I HAVE A DREAM

I dag er det 50 år siden Martin Luther King Jr. delte sin drøm med resten av verden.

Ikke hvilken som helst drøm heller, en drøm som materialiserte seg i den minneverdig talen, som igjen har medvirket til likere rettigheter for ulike mennesker og grupper av mennesker.

Selv om mange kanskje ikke husker hele talen, eller endog ikke kjenner innholdet i drømmen, så husker vi vel alle sammen de bevingede ord ” I HAVE A DREAM”?

Bilde

Talen på 17 minutter  ble holdt på trappene av Lincolnmonumentet i Washington DC på årsdagen for slaveriets avskaffelse. (1865) Han talte for over 200.000 amerikanere som hadde marsjert til Washington  for å kreve like rettigheter for alle innbyggere i USA.

Talen ble et vendepunkt i den amerikanske borgerrettsbevegelsen på 1960-tallet, og Martin Luther King Jr. krevde i sin tale likhet for mennesker og slutt på all rasistisk diskriminering.

Martin Luther King Jr var begavet med en fantastisk taleevne. Han var unektelig en taler som grep publikum med sin kraft, religiøse karisma og visjonære budskap. Av yrke var han baptistprest, han var en framtredende leder innen den amerikanske borgerrettighetsforkjemper og vinner av Nobels fredspris.

Med sin iver og engasjement viser han at det nytter å kjempe for det en tror på. Vi må aldri gi opp å troen på at det nytter å arbeide fram de beste løsninger i respekt for hverandre uavhengig av bakgrunn og hvem vi er.

Forholdene er blitt bedre i dag enn det var for 50 år siden, men det er fortsatt mye som gjenstår for å bringe amerikanerne nærmere Kings drømmevisjon. En kan si at hans drøm fortsatt er en drøm.

Så til slutt sier jeg bare ”JEG HAR EN DRØM” om at vi alle sammen kan leve i fred og med respekt for hverandre.  

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ 

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Litt av hvert og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s