Verdens beste kantarellsuppe?!

Dette var dagen for avreise for den unge studenten. Tilbake til Scotland for striskjorte og havrelefse. Jeg antar studentlivet er slik fortsatt?

Skal jeg se realitetene i øynene, så tror jeg neppe studentlivet er slik det var på min tid nei. Det var hard jobbing fra morgen til kveld.
Vi vasket og vasket og renset tepper og ja hva var det vi ikke gjorde. Sto på fra morgen til kveld.
Litt studier ble det selvsagt også tid til.

Tenker jeg meg om, så var det nok Oslo-livet som vekket min interesse for mat og matlaging. Det var om å gjøre å få til gode smaker av de enkle råvarene som var tilgjengelige og som vi hadde råd til.

Nå er det lenge siden vi var studenter, men årene som student og livet i Oslo har satt varige gode minner. Og ikke minst, varige gode venner. Det varierer litt hvor mye og ofte vi har kontakt og hvor mye vi treffes, men det vi alle vet er at vi er der for hverandre. Det er noe både jeg og min kjære setter stor pris på.

Studenten har nå forlatt heimen nok en gang, og vi ser vel ikke poden igjen før rundt juletider.
Tenker jeg meg nok en gang litt om, så er det faktisk ikke lenge igjen til jul.
Jeg har så absolutt ikke begynt å forberede meg til jul nei. I år som i fjor og året før der og der og der…, så inntar ikke julen denne heimen før et par dager før jul tenker jeg.

Tilbake til heimen her og nå. Vi sitter i hver vår godstol (sofa – liggende) i hver vår etasje. Vi er gode og mette og veltilfreds, men TV gjør at vi nå ikke klarer å enes om hva vi skal se. Mitt valg er ”Skal vi danse”, mens min kjære sitter 2 etasjer under og ser på noe annet. Aner ikke hva, men det er sikkert noe jeg ikke syns er morsomt.

Vi har hatt et deilig måltid sammen hvor jeg har satt sammen det vi hadde i hus. Nemlig ”verdens beste soppsuppe”.

Den ble knallgod, derfor vil jeg dele med alle som leser bloggen min.

Focaccia
Som tilbehør serverte jeg mitt gode focaccia-brød. Tror jeg lager det beste facacccia av alle. Har i hvert fall ikke smakt noen som er bedre, og jeg har smakt mange gode.

IMG_2084

Kantarellsuppe
IMG_2156

Jeg renset ca 600 gram kantareller og et par sjalottløker. Hakket opp og freste i en stor gryte sammen med litt olivenolje.
tilsatte ca 1 dl god hvitvin og kokte dette inn til vinen var fordampet (uten lokk)
Denne hvitvinen her var rett og slett bare midt i blinken. Både i suppen og i glasset som tilbehør

IMG_2085

Tilsatte ca ½ liter kraft (blanding av kylling- og viltfond) og et par desiliter fløte. Tilsatte salt pepper og musketnøtt og lot koke ca ½ time.
Samtidig sprøstekte jeg et par skiver parmaskinke og også noen hele kantareller til garnityr.
Når suppen var ferdig kokt, brukte jeg stavmikser for å få den glatt og fin.
Velbekomme – Verdens beste soppsuppe tør jeg påstå.

IMG_2162

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Matgleder og merket med , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Verdens beste kantarellsuppe?!

  1. Ina sier:

    Dumt at Christer har reist, men bra att det ikke er så lenge til vi får se han igjenn! 🙂 soppsuppa såg god ut.

    Liker

  2. hvis du Ina kommer hit en dag skal eg lære deg å laga deilig suppe. Sopp er godt og så er det ikke lenge før jul. 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s