Tidløst

Hvis man aldri har vært trendy, går man heller ikke av moten.

Slik innledet Dagbladets nettavis en artikkel i dag med forslag til lørdagskylling på bordet. Forslagene er enkle men gode. Det aller beste var nok allikevel overskriften, den fikk meg til å skrive ned noen tanker som du nå er i ferd med å lese.

I mitt kjøkken er  kyllingkjøtt det som oftest står på menyen, kylling eller fisk. Jeg har aldri tenkt over om kylling er trendy eller ikke. Vi spiser det fordi det er godt og fordi kylling er et godt grunnlag for utrolig mange gode retter.

Bilde

Jeg er nok litt over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende med nye smaker. Jeg leser mye litteratur om mat. Det være seg oppskrifter, kokebøker, andre bøker relatert til mat og reiser samt magasiner med tema mat. I  det store utvalg av matblader vi har i dag blir vi  presentert nye mattrender fra hele verden. Lysten min til å teste ut og smake tirres, men jeg skal så absolutt ikke si at jeg er spesielt trendy i matveien av den grunn.

Min erfaring er at med gode råvarer er det en lek å lage god mat, uten at en trenger å tenke på om det er trendy eller ikke. Vi skal spise det vi liker, og vi skal like det vi spiser.

Knepet for de beste retter, er der hvor hver enkelt ingrediens får framhevet sin egenart. Kokkens jobb er å få fram smakene og balansere disse på en god måte og ikke blande alt i en ”smørje”.
(PS – jeg liker godt lapskaus…)

Det gjelder å ha et åpent sinn og våge å prøve nytt og gjøre det enkelt. Slagordet til en av de store dagligvarekjedene gjelder også i matlagingens verden; ”Det enkle er ofte det beste”.

God lørdagskveld.

 

 

 

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Litt av hvert, Matgleder og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s