Inspirasjon i hverdagen

Hvem er du?

En pessimist som ser et problem i hver mulighet
eller
en optimist som ser en mulighet i hvert problem?

Bilde

Nyere forskning viser at glede gir bedre helse. Men det holder ikke å bare tenke positivt. Du må gå aktivt inn for å trene ”gledesmuskelen”.

Forfatter og kommunikasjonsveileder Ragnhild Grødal holder foredrag om hverdagens magi. Hun mener nøkkelen til å oppleve gleder ligger i å legge merke til de gylne øyeblikk i hverdagen.

Dette høres kanskje banalt og enkelt ut, men tenker vi etter så er det vel i de små øyeblikkene hvor den dypeste glede kan oppleves. Et smil, et ja, en blomst, et vennlig ord eller bare det å være.

Det handler om å være tilstede i livet når en lever det. Vi mennesker er så flinke til å leve foran oss selv, og også til å leve bak oss selv. Vi er ikke her og nå, og det er en kunst.

Det finns en rekke  teorier og meninger om teknikker som skal til for å arbeide med seg selv. Det gjelder å sette seg mål, fokusere på det positive som skjer, kanskje skrive dagbok om dagens positive hendelser og så videre.
Har prøvd dette mange ganger selv, men når hverdagens jag og mas tar en, er det slett ikke lett å få til slike praktiske øvelser.

For meg har jeg funnet ut at de små øyeblikkene med ro og fred er best, og at det er slike øyeblikk jeg tar meg tid til refleksjon og tanker. Det kan jeg gjøre i bilen når jeg er alene hjemme i godstolen eller i badekaret med gode badeoljer og dempet stearinlysskinn.

Jeg bruker slike øyeblikk til å bli mer bevisst på mine følelser og hva jeg skal fokusere på for å føle meg fornøyd og glad.

Jeg prøver å være mer bevisst på også å stoppe opp og nyte mer . Ikke alltid bare haste av gårde og komme meg så raskt som mulig fra det ene til det andre. Jeg vil være mer tilstede her og nå. Det er mitt mål – og med et slikt mål tror jeg faktisk at jeg vil bli et gladere menneske. Det er som Bjørnstjerne Bjørnson eg gang sa: Glede drar glede meg seg.

til slutt vil jeg dele et flott vers av Axel Juel:

Dejligst af alle glæder
er glæden for slet ingenting,
ikke for noget du kan eller vil,
glæden for intet og glæden for alt,
glæden fordi du er til.

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Litt av hvert og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s