Smakløkenes eller kokkens utvikling?

Jeg har jo allerede postet på facebook bilde av dagens middagen, så hvorfor blogger jeg om den i tillegg?

Egentlig et godt spørsmål, og jeg har et godt svar. Hvis du leser videre forstår du at dette var en litt rar hendelse for meg.

Vel hjemme etter en lang arbeidsdag kommer vi begge to hjem slitne og sultne til et nesten tomt kjøleskap.
Her må det handles fort for å få gang på blodsukkeret og begge to vil helst at den andre skulle ta ansvar for middagen. I dag ville det også bety å ta turen til butikken for å kjøpe det som trengtes.

For ikke å falle i fristelsen til å kjøpe all verdens godsaker som snop og snacks ble vi enige om å handle sammen. En viss selvjustis er det tross alt når vi handler sammen. Nytter ikke å lure i seg en sjokolade da.

Når sulten gnager og blodsukkernivået er på farlig lavt nivå er det faktisk vanskelig å bestemme seg for noe av alt det butikken har å velge i.

Min kjære kom med et ønske som nesten slo meg i bakken (eller i gulvet siden vi allerede var i butikken). Jeg trodde ikke mine egne ører da jeg hørte han sa:

”Jeg vil ha terteskjell med fiskeboller i hvit saus og dertilhørende andre godsaker”

 

Før i ”gamle”, dager (sånn cirka på 80-tallet) var dette faktisk en av mine favoritter, men kan ikke si at det var min kjæres favoritt. Det var sukk og stønn og lite entusiasme etter hva jeg kan huske.

Min iver til å lage denne retten forsvant med årene, og jeg overdriver ikke når jeg sier at det sikkert er over 25 år siden forrige gang jeg lagde dette. Hadde nesten glemt at denne retten eksisterte.

MEN, nå var gode råd dyre. Det var bare å frese gjennom butikken og plukke med seg det som trengtes og komme oss hjem så fort som mulig. Her måtte det ikke skapes tid og rom for ombestemmelser.

Jeg er god venn med grytene og vips, på relativt kort tid var grytene på kok og middagen klar.

IMG_3014

Middagen ble veldig god, like god som bildet viser.
Det syntes vi begge to så det er garantert ikke 25 år til neste gang.

Mett og vel belåten sitter jeg nå i solsteiken på terrassen og lurer på hva som har skjedd med smaksløkene til min kjære gjennom alle disse årene. Kan det ha noe med kokken å gjøre?
 

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Matgleder og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s