«Hvalens hemmelighet»

Etter å ha ryddet litt i fryseboksen fant jeg noen godsaker som ville passe godt som middag.
En glemt pakke med hvalkjøtt, et godt utgangspunkt for å lage god middag.

Heldigvis tiner kjøttet ganske raskt, og mens det fremdeles var litt frosset skar jeg det opp i tynne, passende stykker.

IMG_3031

Kjøttet er lettest å kjære opp i tynne skiver når det ikke er helt tint.

IMG_3032

Løk, både rød og gul, gulrot og sjampinjong ble skrelt og skåret i skiver, og så var jeg klar til å bruke fantasien for å kombinere dette til noe som kunne bli godt å spise.

Begynte å lage en brun saus og puttet i et par einerbær og rosmarin som jeg først knuste i en morter.

IMG_3033
Deretter lot jeg sausen stå og småkoke.

I mens steikte jeg løk og gulrot og la i sausen. Deretter stekte jeg sjampinjongen og la i sausen og til slutt stekte jeg hvalkjøttet som var blandet i mel, salt og pepper. En rask tur i varm steikepanne med smør før jeg la kjøttet i sausegryta. Kokte til slutt ut steikepanna  for å få alle smakene over i gryta med de øvrige ingrediensene.

Nå kunne dette stå og putre en lang stund. Jo lengre jo bedre tenker jeg.

IMG_3038

Servert med nykokte poteter ble dette en rett jeg så absolutt kan lage flere ganger, og jeg gleder meg til restemiddagen i morgen.
Hvalkjøtt er godt

 

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Matgleder og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s