Jordens og havets gull – l’or d’e la terre et la mer

Så kom kvelden, eller dagen for den saks skyld. Ingen planer, men et intenst ønske om å få farget håret. De lyse undertoner (les grå) begynte plutselig å bli svært så plagsomme.

Regn og oppstarten på Tour de France gjorde at TV-titting var en god ide. Solen glimret jo med sitt fravær og regnet gjorde det hele dagen. Helt til utfartstrangen tok overhånd.

Hva kan vel være bedre enn en tur til Carrefour. Her fikk jeg brynt meg skikkelig på franskkunnskapene. Å kjøpe hårfarge på egenhånd er ikke lett. Men det gikk greit.

Og så kom gullspørsmålet. Hva ville vi ha til middag i kveld? Lunsjen var greit, det var frukt og bær i youghurt

IMG_3625

Gullspørsmålet måtte besvares med et likeså verdifullt svar. Hva kunne vel være bedre enn et måltid bestående av jordens- og havets gull?

Altså aspargessuppe og kamskjell. (en perfekt ”bowl of soup”)

Ja hvorfor ikke. Jo mer vi tenkte på det til mer riktig ble det, og som tenkt så kjøpt.

Med mål om å lage en suppe, var det helt påkrevd å utstyre kjøkkenet vårt med et nytt redskap. Med ordre om å finne en stavmikser som ikke søler til hele kjøkkenet må jeg si at min kjære gjorde en god jobb. Nå har vårt vellassorterte enkle kjøkken i Rouen også en velfungerende og praktisk stavmikser til bruk.

En liten tur innom en av de utallige sjokoladebutikkene ble det også tid til. Selv om butikkene er små, er ikke prisene likeså. MEN smaken derimot. Den er formidabel. For ikke å friste leseren alt for mye tar jeg ikke med et bilde av dette denne gang.

Det er middagen som skal stå i høysetet nå. Smaken av gull – den klarer seg på egenhånd.

Det beste er å startet med å skrelle de hvite aspargesene. De vokser jo som kanskje alle vet under jorden. Åååå for en delikatesse. Så sprøe og fine. Litt hvitløk og en stor sjalottløk, det vil gjøre susen i vellinga, eller suppa som det blir denne gangen.

IMG_3628 IMG_3630 IMG_3637

Vi var heldige og fikk kjøpt oss riktig fløte denne gangen. Med det utvalget som finnes her er det ikke alltid like greit. Det viser seg at etter alle disse årene har vi lært litt.  🙂

Mens maten lages, er det ingen ting som smaker bedre enn et glass champagne tilsatt cassis. Det siste for både smak og farge.

IMG_3640

Når det kommer til kamskjellene må jeg bare bøye meg i støvet. Hjemme koster de en formue, og her kan vi velge og vrake og kjøpe så mange vi bare lyster. Kan det være at det er forskjell på St.Jaques og kamskjell? For meg høres St. Jaques mer eksklusive ut enn kamskjell. Uansett – det er min absolutte aller beste favoritt både på norsk og på fransk.

IMG_3652

Stek de raskt i varm panne med smør, salt og pepper. Max ½ minutt på hver side – helst litt mindre.

Monter i suppetallerken og øs suppen over.

Server med et lite touche med finhakket persille og det du måtte ønske i glasset.

IMG_3653 IMG_3654

Gullkvelden er komplett. Samme hvem som vinner kveldens kamp i fotball-VM eller 1. etappe i Tour de France. Et par slicer med brød må til. Nettopp for å få med alle godsakene opp fra tallerkenen.

IMG_3655

 

Nå er det tid for franske filmer. Vi kjøpe 5 stykker på Fnac på byturen.

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Litt av hvert, Matgleder og merket med , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Jordens og havets gull – l’or d’e la terre et la mer

  1. Sofaorakelet sier:

    ‘Ska sei!’ 0 blogger på 2 måneder og så brenner du til med 2 blogger på 2 dager!? Du fikk tungen til å løpe i vann her i gården – den suppen må jeg forsøke! Vel er kamskjell dyre her i Norge. Det får våge seg. Jeg sparer likevel penger i forhold til å reise til Frankrike og kjøpe dem… (er da økonom for pokker)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s