Kokkelering en helt vanlig lørdagskveld.

Bestemte meg for å lage noe nytt i dag med nye smaker. Det er greit å være på kjøkkenet når stua og godstoler ikke kan brukes i løpet av dagen. Alt står jo på hodet i stuen mens vinduer skiftes.

Hentet inspirasjon til kveldens måltid fra en av mine favorittsteder på nett når det gjelder ”kokebøker”. Nemlig ”Matprat”, http://www.matprat.no/
Mye god inspirasjon å hente her.

I dag fristet det med lasagne med rein og syltede kantareller. Helt nye smakskombinasjoner for min del, og jeg lot meg virkelig friste.

Dette må være en fin start på høsten tenker jeg, for i løpet av dagen kom høsten.
Det er mørkt, det regner og inne varmer stearinlysene godt.

Jeg startet med å tilberede syltede kantareller. Dette skal serveres som tilbehør til lasagnaen. Noe helt nytt i smaksveien for min del, og det dufter og smaker deilig. Har lagd rikelig, så vi har til senere nytelser. Kantarellene kan fint oppbevares i glass med lokk i kjøleskap en stud.

IMG_3510 IMG_3532

Deretter hakket jeg det frosne reinskavkjøttet. Greit å ta frosset kjøtt i foodprosessoren slik at kjøttet ble småhakket og fin og klar til steiking. Det var faktisk en meget god ide som jeg kommer til å gjøre flere ganger. Spesielt hvis jeg har glemt å ta opp kjøttdeig fra fryseren når jeg skal lage middag.

IMG_3520

Etterpå var det bare å skrelle og hakke og gjøre klar resten av ingrediensene.

IMG_3521 IMG_3522 IMG_3525

Stek først kjøttet i godt smør og ta dette ut av pannen. Surr deretter revne gulrøtter og hakket løk til det er gyllent. Tilsett vann fløte, timian, knuste einerbær, rispgelé, viltfond og smake til med det som eventuelt måtte mangle for at smaken skal bli god.
IMG_3526

Se den lekre fargen på kjøttsausen. Gul og smakfull.

Et godt tips fra meg til deg når det gjelder kraft. Jeg siler ofte av kraft fra supper og gryter og egnede sauser og fryser kraften ned i isterningsposer. Det er en glimrende utnyttelse av de beste råvarer, og så finnes det alltid kraft tilgjengelig i fryseren.

Til slutt var det bare å koke opp lasagneplater og montere alt og toppe med revet ost.

IMG_3529

Voila! Her er resultatet – og det smakte fortreffelig med nye spennende smaker.

IMG_3533

Til god mat er det ikke å forakte med god drikke. En Chateauneuf-du-pape var et godt alternativ i kveld.

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Matgleder og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s