Biff og selerirotmos – skikkelig fredagsdigg

Fredagskveld og jeg har inntatt den velkjente horisontalen i sofaen med ”Nytt på Nytt” på NRK1.

Skikkelig mett – etter et deilig måltid på ekte fredags vis. Blir nok ikke lenge før søvnen tar meg, men håper jeg får ferdig dette innlegget først. Det blir feil å legge ut fredagsmat på en lørdag…. 🙂

Ikke visste vel jeg tidligere i dag hva kveldens middag skulle bli. Det jeg visste var at det måtte bli noe med selleri. Sellerirot nærmere forklart. Det var det jeg hadde lyst på.

Min kjære hadde komt over en hel indrefilet da han var i butikken og tenkte at det måtte han jo bare ha.

Så på kjøkkenbordet lå det nå en hel indrefilet og en hel sellerirot.

Kokken i meg måtte finne sin plass– og det er akkurat det jeg liker en fredagsettermiddag/kveld.
Alene på kjøkkenet med planlegging og gjennomføring av et godt ukeavslutningsmåltid.

Indrefileten ble delt opp i passelige biffstykker – og det som ikke skulle i stekepannen i kveld er nå lagret i fryseren.

Ovnsbakt løk var noe av det jeg fikk lyst på, så da var det bare å finne fram løk og få den på baking i ovenen i ca 1 ½ time. Litt olje i formen og over løken samt salt er det som skal til for å få fram den gode smaken i en løk.

IMG_3547

 

IMG_3548

Selleri og et par mandelpoteter  ble satt på kok for deretter å moses. Sellerimos smakssatt med litt salt, smør og muskattnøtt – ja det er bare deilig.

IMG_3549

Kantareller måtte renses. Og hva er vel bedre enn en tannkost for å rense kantareller?
(PS – tannkosten er kun brukt til børsting av kantareller.)

IMG_3546

Det er ikke alltid jeg lager saus, men i dag ville jeg ha en av mine spesialiteter.  Nemlig peppersaus à la Ann-Christin.

IMG_3551

Her er det bare å hakke opp lang pepper – noe vi alltid kjøper i Frankrike. Deretter varmes dette i en liten gryte. Når pepperen dufter nydelig tilsettes wisky og gjøres klar til flambering.  Dette er det beste utgangspunktet for en deilig peppersaus. Har funnet ut at smaken kommer best frem hvis flamberingen skjer med whisky. Eller faktisk også med akevitt. Kan gjerne bruke cognac også, men den gode smaken blir ikke det samme.

IMG_3553

Når alt er lagt på tallerken ser det slik ut:

IMG_3557

Mektig og godt og den planlagte desserten kan bare vente til i morgen.
En spiseskje saus over kantarellene og en spieseskje over sellerirotmosen- det smaker himmelsk.

 

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Matgleder og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s