Smørbrød med pampelignende IOC-reker krydret med et patetisk snev av Støre på en seng av hatefulle nisseluer á la Budstikka

Fredags ettermiddag/kveld – ukens høydepunkt og ukens lavenergipunkt. Ingen ting slår en lat og lang fredagskveld hjemme uten en eneste forpliktelse. Bare gjøre det en lyster, og det er svært lite egentlig. Lite utover det å finne på noe godt å lage til fredagskosen og deretter lage det, og til slutt spise sammen med sin kjæreste.

Jeg liker meg godt alene på kjøkkenet, for da får tankene fly. En fredagsettermiddag er glimrende sådann. Et godt tidspunkt for oppsummering av uka som gikk.

Nyhetsbildet denne uka har vært proppfull av saker som har engasjert meg.
Skyting i Stavanger. Oslo Børs hadde et stort fall. Espen Lind og Maria Mena er ikke kjærester. Nato får ny sekretær og jeg ønsker Jens lykke til med jobben som sekretær for alle generalene i Nato. Russiske energiselskaper skal delprivatiseres. Det er forbud mot å klatre i trær på Hognestad. Tidlig i denne uken var det bare en eneste plass ledig i hele Norge for varetektsfengsling. Og størst av alt – det blir ikke OL i Norge i 2022.

Jeg har i lang tid ment det er galskap å gjennomføre et OL, uansett hvor i verden, slik dette idrettsarrangementet har utviklet seg. Et arrangement som har vokst seg langt utover alle proporsjoner. Trenger ikke utdype dette noe mer, resultatet er nå kjent. Kun 2 søkerland står igjen og menneskerettigheter og demokrati er ikke det første vi forbinder med Kina og Kasakhstan. Men i et OL er det vel egentlig idretten som skal stå i sentrum? Mitt ønske er at vi skal få et OL alle land kan ha råd til å arrangere og at Billig-OL blir et arrangement hvor idretten er det som teller. Et OL også fritt for dop.

Denne uken har også vist meg at det nytter å engasjere seg. Jeg vurderte fram og tilbake om jeg skulle kontakte sentrale personer før OL´s skjebne i Oslo 2022 skulle avgjøres. Jeg gjorde det eneste riktige. Sendte en melding til statsministeren. Og hvordan det gikk vet vi jo nå. Det ble slik jeg ønsket. Godt å vite at vi har en statsminister som lytter. 🙂

Nok om nyheter i uken som gikk. Blir sulten av å tenke.
Overskriften på dette blogginnlegget kom rekende av seg selv da jeg sto og rensket reker til et lite ”stagge-sulten-smørbrød-mens-middagen-tilberedes”.

IMG_3584

Etter en slik ”forrett” er det helt greit at det tar tid før middagen er ferdig.

Egentlig ganske så enkel mat, men selv det enkle kan av og til ta tid før det er ferdig.
Hjemmelagde (selvsagt) karbonader og potetmos.

IMG_3585 IMG_3586

Må bare si at noen av de hemmelige ingrediensene i min spesialpotetmos er egg og ost. I dag var det Jærost (revet) fra Voll Ysteri. De andre ingrediensene får du vite hvis du spør.

IMG_3587

 

Ingen fredag uten et glass rødvin i glasset – stetteglasset. Denne var bare nydelig. Må rett og slett prøve å få tak i mer av denne.

IMG_3588

 

Riktig god helg ønskes.

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Litt av hvert, Matgleder og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s