Vel hjemme igjen etter en ukes ferie i Rouen i Frankrike. Deilig å kunne reise til ”hytten” en gang innimellom. Skulle gjerne ønsket å reise oftere, men av naturlige årsaker er det ikke mulig. Tid og penger.
Heldigvis har Air France opprettet daglige direkte flyruter mellom Sola og Paris – så med god langtidsplanlegging er det mulig å få greie flybilletter til relativt greie priser.
Denne turen ble planlagt før sommeren, og bakgrunnen var den store hendelsen som skulle skje i Rouen i den uken som nå har blitt historie.
Det er nå 1000 år siden Olav den Hellige ble døpt i katedralen i Rouen, og det har blitt behørig feiret.
For meg var den store opplevelsen fremførelsen av Olavsoratoriet i katedralen i Rouen. Tenk en fullsatt katedral, og nydelig musikk med 3 kor, ett fra Rouen, ett fra Paris og ett fra Stavanger.
Det er en stor skam at norsk media (NRK eller også f.eks Stavanger Aftenblad) ikke var med og dekket denne begivenheten. Heldigvis kunne vi lese om det i franske aviser…..
1000 års jubileet er feiret over flere dager, hvor konserten bare var en del av helheten. I dag har f.eks Norge overlevert et relikvie av Olav den Hellige til katedralen i Rouen. Dette relikviet er plassert i krypten som du kan se bilde av nedenfor.
Denne begivenheten var en stor anledning for en ferieuke, men som vanlig dreier mye i Frankrike seg om mat og vin.
Mye godt for både øyne og mage, men vel hjemme igjen var det tid for å lage ”søndagsmiddag” på mitt norske kjøkken. Jeg kan ikke påberope meg at kjøleskap er tomt for ting å lage middag av, men litt begrensninger er det etter en uke borte. Det er alltids ett eller annet, men i dag gjaldt det å ha god fantasi. Med et utvalg av grønnsaker og et par bokser med bønner/kikerter var det bare å sette i gagn.
Revet pepperrot til saus/dressing dampet brokkoli/hjertesalat
pannetørkede kikerter/bønner
Resultatet blei ganske så godt, og det som overrasket mest var ”stekte grønne tomater” Det var skikkelig godt, til tross for at tomatene var røde og godt modne.
Tomater ble skåret i tykke skiver, vendt i sammenvispet egg og vendt i griljermel. Stekt i smør med salt og pepper.
Voila – slike tomater er en ny favoritt i denne heimen, og kan spises til mye mer enn bare vegetariske retter.
Jeg tror aldri jeg kan bli vegetarianer. Til det er jeg alt for glad i kjøtt og fisk, men det trenger ikke være med på middagstallerken hver gang.