Blåskjell à la Ann-Christin

Fornøyd med kveldens måltid. Blåskjell a la Ann-Christin

Det siste måltidet meg og min kjære hadde i Rouen før vi måtte vendte nesene i returretning Norge, var på Le Roche–Specialité Moules Frites.
Her er det ikke mulig å reservere bord. Du må bare benytte sjansen når den byr seg. Går du forbi og et bord er ledig, er det bare å slå til. Og det gjorde vi.
Heldigvis for oss var det ledig lunsjbord ute i gaten, rue eau de Robec. Et bord for to – skikkelig romantisk. I hvert fall skikkelig deilig og avslappendes.

Vi valgte selvsagt hver vår meny da smaken er som baken – delt i to.
Jeg hadde Moules à la bière, (blåskjell i øl) mens min kjære hadde Moules Roquefort.

Begge to var like glade for å ha valgt det den andre ikke valgte – og begge to var kjempefornøyd med valget.

Vel hjemme igjen i Norge etter en ny arbeidsuke og ny fredagskveld var det på tide for husfruen å tilfredsstille sultne ganer. Den største utfordringen var å finne ut hva den lite kreative fredagssulten egentlig hadde lyst å spise.

Etter handlerunden i lokalmiljøet, ble valget lettere og lettere. Ferske reker og blåskjell – det måtte det bare bli.

Vel hjemme på det gode hjemmekjære kjøkkenet og sammen med et glass rødvin var det bare å sette i gang med skrelling av reker. Deretter var det skrelling, hakking og deling av diverse godsaker til blåskjellgryten.

IMG_3700 IMG_3701 IMG_3702 IMG_3703

Tror jeg rett og slett kan si at min blåskjellgryte er den beste blåskjellgryte jeg har smakt. Og med et lite dryss av nypillede reker på toppen – ja det var en ren nytelse. Rett og slett.

Ingrediensene denne gang er:
Hvitløk
Chili
Strimlet gulrot
Strimlet fennikel
Hakket rødløk
hvitvin (Riesling)
litt sukker, salt, pepper og fløte

Fres alle grønnsaker i litt (oliven)olje og tilsett hvitvin. La koke litt og smak til med salt, pepper, sukker og fløte. Når du har god smak på sausen tilsettes blåskjellene. Disse kokes med et par minutter til de har åpnet seg.

Dryss over finhakket persille og server med godt brød og god majones/ aïoli . Et godt dryss med ferskpillede reker og persille gjør seg godt.

Bon Appétit

 

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Matgleder og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s