Møte med en elefant og litt luksus i hverdagen

Hva kan vel være bedre enn litt luksus i hverdagen. En helt vanlig tirsdag som ellers har vært grå og kjedelig på mange måter.

Værgudene har begynt å oppføre seg som normalt for årstiden; Lave, tunge og mørke skyer, blåst og regn og en gradestokk som sakte men sikkert kryper nedover.
Absolutt ingen grunn til å være ute og bli kald og våt. Da syns jeg det er bedre å sitte inne her ved kjøkkenbenken med stearinlys og kaffi og blogge litt for oppsummering av dagens hendelser. For dagen har vært hendelsesrik nok den.

Absolutt.

I dag møtte jeg rett og slett en elefant.

thMidt på lyse dagen, sånn helt ut av det grå liksom. Eller, sånn helt ut av PC-en er vel rettere sagt. Mye rart vi skal lese.
Jeg ble litt satt ut, og elefantopplevelsen har preget meg resten av dagen.

Når du møter en elefant, kan det virke faretruende og uovervinnelig, spesielt når du ikke kjenner elefanten.

Den jeg møtte, syntes å være stor og sterk og det var vanskelig å lese hvilken retning den hadde tenkt bevege seg i. Ville den angripe eller trekke seg sakte men sikkert tilbake?

Jeg kommer nok til å bruke en del tid framover på å tenke og gruble på hvordan elefanten vil påvirke meg og min strategi. Eller, det vil si, strategien er klar. Elefanten skal overvinnes men hvordan jeg skal overvinne den, det må jeg finne ut.

Når jeg vet retningen jeg skal gå, er det bare å ta steg for steg, eller bit for bit av elefanten til den er borte. Alternativet er å få elefanten til å gå akkurat dit jeg vil, steg for steg. Alltid greit med en plan A og en plan B.

Hva gjør du når du møter en elefant?

Etter et slikt møte, var det spesielt godt å komme hjem til ferdiglaget middag. Poden kan sine kokkekunster, det skal han ha. Og i dag smakte det ekstra deilig med litt hverdagsluksus.

Salmalaks med marinert fennikel, appelsinsaus og ris.

Egentlig fast-food i ordets rette forstand. Det er fort gjort å lage virkelig god mat. Trenger bare en ide basert på råvarene som er tilgjengelig. Heldigvis gjorde jeg innkjøp i går 🙂

IMG_3713

Salmalaksen ovnsbakes i 8-10 minutter (avhengig av tykkelsen selvsagt). Imens kokes fennikel, chilli og rødløk i hvitvin og appelsinjuice. Kok risen og klar til servering. Litt grønne urter på fisken gjør seg godt.

Hva liker du best å spise etter møte med elefanter?

 

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Litt av hvert, Matgleder og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s