Dessert eller ostekake – Thats the question.

Endelig slapp jeg til på kjøkkenet. En uke uten kokkelering merkes på kropp og sinn. Blir rett og slett rastløs av slikt.

I kveld fikk jeg være sjefen sjøl i heimen, ehhh, på kjøkkenet altså. Kropp og sjel fikk endelig utfolde seg og til og med kreativiteten fikk frie tøyler.

Den siste uka har jeg så absolutt ikke levd på brød og vann, selv om det kanskje var det jeg burde. Poden har hevdet sin rett til å styre kjøkkenet,  og god mat, ja det har vi hatt.

Podens kokkelering står til stjerneglans, nesten. Kan jo ikke skryte for mye for da må jeg nok kjempe en alt for stor kamp om å få kjøkkenet tilbake. Og det gidder jeg ikke. Har også lest at det er en stor fare med for mye skryt til barn, så jeg stopper her.

Tilbake til meg selv. Egoet må også dyrkes for å oppnå gode liv.

Skulle jeg ta kjøkkenet tilbake, var det bare å finne fram minibankkortet og komme seg til butikken. I dag var det rett sted for meg for å la kreativiteten løpe løpsk.

Må få skryte litt av meg selv, for  jeg brukte ikke brukt noen internett-kokebøker eller annen ekstern stimuli til inspirasjon. Har bare brukt de bilder og lyster jeg selv kom på og satt dette sammen til et godt fredagskveldsmåltid.

Hva smaker vel bedre enn ovnsbakt salmalaks og ovnsbakte rotgrønnsaker?
For god ovnsbakt laks tar jeg en halv sitron og presser over laksen, tar litt soyasaus over og legger på litt dill. Megagodt. (Hadde jeg hatt flytende honning i hus, hadde jeg tatt dette over fisken også)

For de ovnsbakte rotgrønnsakene er det bare å skjære og dele det du måtte ha tilgjengelig. I kveld var det persillerot, gulrøtter, chilli og brokkoli. Bland godt med god olivenolje og sett inn i ovn på 180 grader i ca 1 time. De siste 10 minutter bakes laksen sammen med grønnsakene.

Hva kan vel smake bedre enn en god fennikkelsalat til dette. Bland rømme og litt sitronsaft og smak til med salt og pepper. Skjær fennikkel i løvtynne skiver og ”mariner” i olivenolje og litt sitronsaft i 15 minutter. Rist noen valnøtter i tørr panne. Vask og tørk et par hjertesalatblader. Bland alt dette rett før servering.

Anrett alt på tallerken, og du kan nyte en super kveldsmiddag.

IMG_3783

Til denne retten smakte det godt med en liten perle av en Portugisisk hvitvin. Nemlig denne. Passer godt til mat med gode og eventuelt sterke smaker.

IMG_3785

 

Jeg slo virkelig til i kveld, og lagde dessert. Helt etter eget hode. Og de som kjenner meg vet at jeg slett ikke er noe dessertmenneske. Liker å spise, men ikke lage.

Jeg planla på dette som dessert, men poden påsår at det var ostekake jeg hadde lagd.I kke tenkte jeg på ostekake da jeg lagde dette, men må vel i rettferdighetens navn rett og slett gi poden rett.

Jeg smuldret et par søte kjeks (Bixit) og blandet med smeltet smør. Trykte dette sammen i en liten porsjonsform. Rørte sammen mascarpone med en eggeplomme og vaniljesukker og litt sitronsaft. Når dette smakte godt hadde jeg i en håndfull med blåbær.

Rørte godt sammen og la massen oppå den sammentrykte kjeksen. Pyntet med dajmkuler og blåbær og lot stå i kjøleskap et par timer.

Dette var en god dessert – eller ostekake. Ingen ting å si på smak og konsisten.

IMG_3786

Hadde jeg vist jeg skulle lage ostekake så hadde jeg garantert funnet fram en oppskrift. Hadde aldri turt å lage kake sånn helt på egenhånd. Bake kan jeg jo ikke!!!

Eller kan jeg det egentlig?

 

 

 

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Matgleder og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s