Giverglede med skattefradrag?

Meg og min kjære er så heldige å kjenne et spesielt supert par på alle måter. Disse flotte menneskene arrangerer  en årlig høstfest hvor vi har vært så heldige å bli invitert.

Her samles supre mennesker til et helt fantastisk høstdekket bord og helt enestående måltid. En storartet fest, rett og slett.

I tillegg til å kose oss med god mat på fat og god drikke i glass i et fantastisk fellesskap, avholdes det en årlig auksjon av en oransje skinnjakke. Ikke spesielt fin, men intensjonen er grei nok.

IMG_3704

Pengene skal gå til et veldedig formål. I fjor vant jeg denne jakken helt suverent. For riktig å vise at jeg hadde gode hensikter vant jeg budet da jeg ropte ut beløpet – i EURO.

Kjekt for meg. Jeg var så heldig å være den glade eier av skinnjakken for ett år, og ikke minst. Jeg hadde ett år på meg til å finne ut hvem jeg skulle gi min pengegave til. (PS – jeg skal ærlig innrømme at jakke ble hengt langt inn i et skap og ble ikke rørt på ett år…)

I begynnelsen var jeg rundhåndet i min giverglede. Auksjoner, loddselgere på døren, diverse innsamlingsaksjoner, med mer. Alle fikk. Til og med mange av de franske tiggerne i Rouen fikk rundhåndet av mine euro-mynter på slutten av sommerferien.
Men så tenkte jeg alvorlig over hvem jeg skulle gi min støttte til. Skulle jo gi noe som riktig monnet. I hvert fall noe som ga et lite innhogg i min bankkonto.

Valget for meg var egentlig enkelt. Det måtte bli Kretftomsorgen i Rogaland (KOR). Syns de gjør en fantastisk jobb.

Så en høstdag rett før årets høstfest skulle gå av stabelen, donerte jeg resten av pengene.
Kom til festen og var veldig godt fornøyd med meg selv. Det var som vanlig en kjempeflott kveld og jakken fikk en ny eier for ett nytt år.

Nå noen uker senere får jeg et personlig brev i postkassen. Det er et takkebrev fra KOR og informasjon om at min pengegave vil gi grunnlag for skattefritak. Jeg må bare oppgi personnummeret mitt.

Jeg kom rett og slett i et lite dilemma. Min gode intensjon og giverglede var ikke grunnet i et ønske om å betale mindre skatt. MEN,  jeg kan vel ikke la vær å benytte meg av muligheten til å betale mindre skatt av den grunn?

Ble rett og slett litt usikke nå. Hva ville du gjort?

 

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Litt av hvert og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s