Den største glede en kan ha det er å gjøre andre glad.

I dag, julaften, som mange julaftener før der igjen, er jeg raskt ute av sengen om morgenen. Jeg må opp og nyte morgenen. For meg er julekveldsmorgenen en fin tid i julen.

Forventinger, stillhet, ro, spenning, ingen stress, og forberedelser til kveldens festmåltid. Det skal hakkes og skrelles, kokes og stappes. Det skal piskes og røres.

Og kaffi selvfølgelig. Den nytes i langdrag innimellom alt. Kaffi sammen med denne flotte nissefamilien.

IMG_0227

Fra radioen strømmer det julemusikk i det uendelige og alle er glade.

Ute er det regn, varmt og vindstille. Det er helt greit for meg. Jeg liker grønn jul.
At det regner gjør ingen ting, for jeg skal ikke ut forbi dørene på en dag som dette.

Eller, jo forresten. Kanskje jeg skal ut og hente premien på Flax julekalenderen jeg kjøpte til meg selv. Føler meg skikkelig heldig som vant kr 1.000,- Flott julegave det.

Tror nesten de andre her i heimen er litt misunnelig på meg for dette. Har vel aldri opplevd å vinne så mye penger noen gang. Neste gang er det kanskje den store Lottogevinsten som slår inn? 🙂

Ja, jeg kan drømme jeg. Tror ikke livet ville blitt så mye bedre om jeg plutselig hadde vunnet stort i Lotto. Noen bekymringer mindre hadde det nok blitt, men stort sett går jeg ikke rundt og bekymrer meg. I den grad jeg har et livsmotto må det være
”Carpe diem” – metafor for å nyte hver enkelt dag.

Her om dagen (til min 50-års dag) fikk jeg en liten bok ”spis, elsk, lev!”. Her står det mange fine godord og gullkorn. Dette verset her syns jeg passet fint i dag:

Gårsdagen er borte,
morgendagen er ikke her ennå.
Alt vi har er dagen i dag
Så la oss komme i gang!

Tilbake til kokkeleringen min. Kveldens middag er pinnekjøtt og kålrabistappe, ribbe og rødkål, medisterkaker, rosenkål og gulrøtter. Til dessert serveres riskrem med rød saus, krumkaker og multekrem og nytt av året; plumpudding.
Til riskremen er det selvsagt mandel med tilhørende marsipangris i premie.

Alt skal lages, men ingen ting er vanskelig. Har mange års erfaring. Det eneste jeg er usikker på er ribba. Det er nesten en nykommer på julebordet hos oss. Har lest meg opp og sett på TV hvordan det skal gjøres, så tipper det går greit det også.

Rødkålen er kokt i en lake bestående av rødvin, solbærsaft, hel kanel, stjerneanis, kardemommefrø, ingefærrot, laubærblad, rosiner og honning.

IMG_0212IMG_0222

Kålrabistappen består av alt for mye kålrabi, 2 gulrøtter og 2 poteter. Potetene er med å gi tekstur, og gulrøttene gir sødme. Tilsettes smør og fløte og smakes til med salt og pepper.

IMG_0220 IMG_0221 IMG_0228

Ja, nå dufter det liflig på kjøkkenet og gleden og forventningen til kvelden begynner å gjøre seg gjeldende.

Jeg vil med dette ønske deg som leser dette en riktig fin og god jul.

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Litt av hvert, Matgleder og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s