Kvelden før kvelden før nyttårskvelden

Jeg våknet heldigvis ganske så tidlig. Litt for tidlig vil kanskje noen si.
Klokka var ganske nøyaktig 04.03 og jeg lurte på hvorfor den ikke kunne være noen timer mer fram i tid.

Hadde fått sovet godt og kjente at svettingen i løpet av natten hadde gjort jobben. Kjente meg pigg og opplagt.

Nå gjaldt det bare å få sove et par timer til før det egentlig var på tide å starte dagen.
En god dusj, og frokost med nytrukket te og nybakt baguette med smør gjorde susen i 9-tiden.

IMG_2549IMG_3648

Det ble en lang dag ute på shopping. Først i et senter et par mil uten for byen her vi er nå (Rouen). Det var jo kuldegrader – så å gjøre noen nødvendige ærender innomhus var jo bare fint.

På ettermiddagen var det fint med en god tur ut i byen og også gå i julemarkedet. Det ble litt shopping på frua og litt varm vin (vin chaud) i glasset gjorde godt i kulden.

Matlysten var kommet tilbake, og kveldens måltid var breiflabb og en der tilhørende god vin.
Det er lett å lage god mat, når råvarene er gode.

Nytt for meg var at breiflabben var ”filetert”. Hjemme er jeg vant til at beinet følger med.

Jeg vendte fiskefiletene i mel, salt og pepper og stekte i godt smør. Tilbehør var poteter og asparges og god saus.

IMG_0300 IMG_0301
En skikkelig lekkerbisken spør du meg.

Nå er jeg mest spent på hvordan det skal gå med elgsteiken vi skal lage til nyttårsaften. Vi skal i 31-December-middag til våre franske venner her i nabolaget og har fått ansvar for hovedretten.
Jeg husket å ta med elg-steiken fra Norge, men ikke ”alle” de andre ”norske” ingrediensene vi pleier å bruke i tillegg. Som for eksempel tyttebær, brunost til sausen, eller einerbær.

Resultatet kommer jeg tilbake til i et senere blogginnlegg. Må prøve å lete fram andre smaker som kan erstatte de vi glemte hjemme.

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s