Au Revoir Rouen

Så er det snart tid for hjemreisen. Nok en ferie er i ferd med å avsluttes. I løpet av siste del av desember og begynnelsen av januar har jeg nå hatt 2 ferieturer; både til London og til Rouen. Føler meg privilegert og heldig som får slike muligheter.

Har hatt en god uke i huset vårt i Rouen. Ingen forpliktelser, ingen forventninger, ingen ting vi bare måtte gjøre. Masse bøker, kryssord, god mat, god vin, gode samtaler, godt samvær med franske venner og nye spennende positive opplevelser. Store og små.

Reiser hjem i morgen tidlig med skuldrene godt plassert der de skal være, klar til å ta fatt på arbeidsdagene og utfordringene som kommer. Kjenner at det skal bli godt å ”komme litt i gang igjen”.

Vi får sette vår lit til at leiebilen gjør en god jobb siste etappen i morgen tidlig også. Nesten ikke mulig å finne mindre bil, men den har gjort god nytte for seg for oss, og egner seg godt som bybil.

IMG_3988

Jeg er inderlig glad for å ha funnet Frankrike som ferieland og spesielt Rouen å bo i. Kan takke sønnen min for dette som fant ut at han ville ta 3 årig videregående skole her. Da jeg besøkte han for første gang etter skolestart, bestemte jeg meg for at vi bare måtte kjøpe et sted han kunne bo trygt og godt. Og slik ble det.

De første årene leide vi ut til studenter men slik at vi kunne benytte huset i sommermånedene. Så av ulike årsaker kuttet vi dette ut for et par år siden. Det er mye kjekkere nå når vi kan bruke huset akkurat når vi vil. Det blir jo noen langhelger innimellom.

Vi fikk også nettopp høre her i Frankrike at huset vårt en periode var byens hotteste partysted. Det gjør beslutningen om ikke å leie ut enda bedre. Tenker nabolaget vårt har hatt det tøft til tider. Og vi som har verdens kjekkeste naboer som nesten ikke vet hva godt de kan gjøre for oss. Til sommeren når vi kommer har de plantet i blomsterkassene i vinduskarmen, og nå til jul var det pyntet et lite juletre i stuen og mange lys. Jo da, vi er privilegert.

IMG_3536  IMG_0271

IMG_3982 IMG_3984

Det er mye som skjer i Rouen, og det er en historie som har røtter også til Norge. Har sakset litt interessant informasjon fra Wikipedia:

Rouen er den historiske hovedstaden i
Normandie. Byen var en av de største og rikeste byene i middelalderen og ble avstått av den karolingiske kongen Karl den enfoldige til Gange-Rolf i 911. Rouen var setet til Exchequer av Normandie og spilte en stor rolle i den engelske historien som en av hovedstedene av England sammen med London i periodene til angelnormanniske dynastiene. Den eldste delen av Rouens bykjerne, men sin trehusbebyggelse, katedral og mange kirker, står på UNESCOs Verdensarvsliste.

Olav Haraldsson skal ha blitt døpt i Rouen ca. 1013. Det var i Rouen at engelskmennene brente Jeanne d’Arc på bålet i 1431. I 2011 hadde selve byen Rouen 111 553 innbyggere, mens storbyområdet har omtrent 650 000 innbyggere.

En av byens videregående skoler, Lycée Pierre Corneille, har siden 1918 tatt imot norske elever for treårig utdannelse som ender med fransk baccalaureat. Den tradisjonsrike skolen, som ble grunnlagt av jesuittene for over 500 år siden, har også skolert kjente franske forfattere som Gustave Flaubert, Guy de Maupassant og tragedielegenden som har gitt skolen sitt nåværende navn, Pierre Corneille.

images

 Så, med all denne spennende historien er det vel ikke rart at vi trives godt i Rouen. Gleder oss til å komme tilbake neste gang, forhåpentligvis en gang før sommerferien.

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

2 svar til Au Revoir Rouen

  1. Så kjekt å lese om livet deres i feriehuset!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s