Tanker om søppel – det må jeg gjøre noe med

Sitter hjemme ved kjøkkenbenken, og spiser et godt knekkebrød med deilig varm te i koppen.
Kikker ut vinduet og lurer litt på om jeg skal snøre skoa og ta meg en tur ut. Eller skal jeg smårydde og vaske litt klær kanskje?

Eller så kan jeg jo finne fram et kryssord eller ei bok. Eller skal jeg sitte her og la tankene fare. Sette på litt musikk eller vanne noen blomster.

Heldigvis har jeg orkideer, som ikke trenger så ofte vann. Jeg og mine orkideer har funnet ut av det sammen. De trives og blomstrer så å si alltid – og jeg gir de litt vann og stell sånn innimellom. Mine grønne fingrer strekker seg til orkideene – der må jeg ha funnet nøkkelen. Det hender til og med at jeg snakker med orkideene mine. Husker jeg hadde en som aldri kom med nye blomster. Jeg sa til den at hvis den nå ikke kom med nye skudd og blomster, ville den havne i søppelet. Og tenk, uken etterpå var det nye skudd på gang.

IMG_0336 IMG_0337 IMG_0339

Det er fint å sitte sånn og fabulere litt over stort og smått. Siste dag av en lang ferie. Når morgendagen gryr, er det plutselig hverdag igjen. Og hverdager er det heldigvis flest av. Hverdagslivet er der vi tilbringer mest tid, og det er her vi må søke og finne lykken.

Anne Cath Vestly, hele Norges mormor, har sagt det så fint: ”Hverdager er de flotteste. De er fulle av eventyr”

Nå ser jeg at det begynner å regne ute, og har bestemt meg for at dette blir en innedag. Gidder ikke risikere brukne bein eller armer ute på glattisen når det i tillegg regner. Jippi, så lett var det å bestemme seg.  🙂

I dag leste jeg en interessant artikkel om søppel og noen som virkelig har gjort en innsats for å redusere mengde søppel. Det er ingen tvil om at det produseres utrolig mye søppel i en husholdning i løpet av et år. Alt er jo pakket inn i både plast og papir og kanskje det som mere er. Vi sorterer og resirkulerer så godt vi kan, men til stadighet er søppelspannene fulle. Mat kastes også i store mengder. Sikkert mye mat som egentlig kunne blitt spist. Vi er ikke bedre i min husholdning, men kanskje jeg kan gjøre en innsats for en forbedring.

For å få en forståelse av hvor mye matsøppel verden produserer, viser jeg til en interessant artikkel fra www.bistandsaktuelt.no

http://www.bistandsaktuelt.no/nyheter-og-reportasjer/arkiv-nyheter-og-reportasjer/mat-fra-søppelberg-kan-mette-verden

Dette setter ting litt i perspektiv, og er så absolutt noe å tenke over og gjøre noe med.

Den familien jeg leste om hadde virkelig fått det til. Jeg skal ikke ta mål av meg å gjøre en like stor innsats, men en smule kan kanskje hjelpe. Denne familien på fire hadde ikke mer enn et Norgesglass med søppel i løpet av ett år. Slå den. Det står det virkelig respekt av.

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Litt av hvert og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s