Tjukk, men ikke i hodet

Jeg kan bare innrømme det. Nå med en gang. Det er jo noe alle vet, men jeg må nå bare innrømme det overfor meg selv også.

Jeg er tjukk – eller, i beste fall, jeg har i hvert fall ”noen” kilo for mye. Det er jo ikke noe jeg har brukt mye tid å tenke på, selv om tanken har streifet innom av og til.

Spesielt på shopping og ved prøving av nye klær. Rettere sagt, klær som kunne blitt nye for min del, men som ble hengt pent tilbake i butikken.

I dag morges fikk jeg det bekreftet, ganske så tydelig.

Så meg i speilet, på badet i dag morges. Fikk nesten sjokk. Tok brillene på før jeg var ferdig på badet. Det skulle jeg kanskje ikke gjort – eller jo, det var jo egentlig bra at jeg gjorde det.

Det er rart med det, jeg føler meg jo ikke tjukk. Så nå sitter jeg her ved kjøkkenbordet og lurer på hvordan mitt eget jeg faktisk har klart å lure meg selv over så lang tid. Hvordan har jeg klart å fornekte det over flere år? Inne i mitt hode og mitt eget indre selvbilde har jeg blitt lurt til å tro at jeg var  normal sånn vektmessig, med bare litt ekstra her og der.

Det var innrømmelsen, nå er det ingen vei tilbake. Eller jo – jeg skal tilbake dit jeg var for ca 10 år siden. Jeg vet hva som skal til av motivasjon og fysisk aktivitet. Det er mye, men det er bare å hoppe i det.

Jeg får en ekstra utfordring i forhold til min store hobby og stressavkoblingsaktivitet. Det er jo nettopp det å få kokkelere og teste ut nye menyer og kokeferdigheter som krydrer hverdagsgleden for meg. Men utfordringer tas på strak arm, og jeg lykkes som regel med det jeg vil.

Så derfor,  i morgen er det av sted å kjøpe meg en ”Personlig trener” til å ha rundt armen. Her skal alt måles, og som det konkurransemennesket jeg er så vet jeg at slik måling blir en stor motivasjonsfaktor i hverdagen.

IMG_1369

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

2 svar til Tjukk, men ikke i hodet

  1. Ingrid sier:

    Heier på deg jeg ❤️

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s