Hva er det med oss, Frankrike og varmtvannsbeholdere? Dag 4 av årets sommerferie.

Jeg begynner likeså godt på dag 4 av årets ferie. De andre dagene har gått stort sett i ett. Det kan jeg kanskje skrive noe om en annen gang.

Dagen startet tidlig, og det var ikke så rart. For kvelden i går startet også tidlig. Blir fort trøtt i sommervarmen. Har faktisk reist fra sånn ca 10 varmegrader til ca 30 varmegrader.

Det var bare å komme seg i joggeskoene og på med treningstøyet. Før klokka var 9 var jeg ferdig med en times rask gange rundt omkring. Krysset blant annet Seinen 4 ganger.

Senere var det bare å sette seg ut i sola med bøker, kryssord, vann og radio. Rett og slett slappe av og vente på at rørleggerne skulle komme. Kan jo lure litt på hva det er med oss og varmtvannsbeholdere og Frankrike. Forrige gang vi var her (romjulen) var det varmtvannstanken hjemme som måtte skiftes ut. Og i fjor sommer hadde vi behov for rørlegger 2 ganger her i Frankrike for å få gang på varmtvannstanken. Og også nå i år.

I stedet for å fikse den gamle ble vi anbefalt å bare skifte ut. Og så gjør vi det da. Hører alltid på gode råd.

Jeg trodde kanskje jobben med å skifte varmtvannstank var fort gjort. Der tok jeg feil.

To arbeidsomme rørleggere kom akkurat som planlagt. Tidlig ettermiddag, noe som betyr ca kl 13.30. Det var i første omgang bare å skru om på en skrue for å tømme tanken og det ville ta ca en time. Og det gjorde det.

Vannet forlot røyrsystemet, kanskje samme vei som det kom inn? Ikke vet jeg, men vi så ikke noe til vannet. Hørte bare at det rant ut. Da timen var gått kom de to rørleggerne tilbake med ny tank.

Tydeligvis var det ikke bare å ta ut den gamle og sette inn den nye. Her måtte det skjæres, brennes, demonteres, monteres, skrus og tilpasses og ja hva mer.

Nå får vi bare håpe at den nye tanken er til å stole på. Det er visstnok så mye kalk i vannet at når tanken står urørt lenge, byr det på problemer. Vi er fortalt at det er vanlig å renske tanken for kalk med visse mellomrom.

Men nå er jobben gjort, og vi får håpe den varer lenge.

Imens har vi altså ikke foretatt oss noe annet enn slikt som hører en solrik og varm sommer dag til. Nyter solen og får i oss nok væske. Det er varmt, men godt.

I og med at dagen stort sett ble tilbrakt rundt husdørene, var det ikke vanskelig å bestemme seg for å spise ute om kvelden. Vi tenker likt min kjære og meg. Begge tenkte tanken på pizza men ville egentlig på et brasseri til en Chef med mange stjerner, (Gill). Vi har flere ganger besøkt stjernerestauranten til Gill, men aldri brasseriet.

Dit kan vi svært gjerne gå igjen. Mat og pris var helt OK.

Forretten var avokado med overraskelse og vi fortsatte med filet mignon og til dessert en marengs med mango. Enkelt forklart, men bildene får si sitt.

IMG_4320 IMG_4321 IMG_4322

Alt smakte himmelsk, og i varmen (ca 30 grader) smakte det godt med en rosé fra Sancerre.

I stedet for å trave hjem gjennom byen, tok vi rett og slett t-banen hjem. Av og til er det greit å hvile beina litt. De skal jo ut og vandre i morgen tidlig også.

Og det som bedre (eller kanskje verre?) er, i morgen er det meldt opp mot 40 varmegrader.

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s