Dagen i dag i tall 17.122, 13, 28. Dag 6 i årets sommerferie

Natten bød på ekstra utfordring i og med varmen ute. Det var nærmere 30 grader rundt midnatt. Faktisk.

Alt av vinduer sto vidåpne i håp om litt luftsirkulering. Det må ha gitt effekt for jeg sovna til slutt.

Det fristet faktisk lite å ta seg en morgentrim i dag. NÅr jeg først hadde sovnet, var det godt å strekke morgenen litt. Beina trengte også litt hvile, men ikke mer enn at de fikk gjøre jobben seinere på dagen.

Været i dag har vært variert slik vi er vant til i Normandie. Sol, regn, vind og så sol igjen. Passet oss egentlig ganske fint. Huden har ikke godt av alt for mye sol på en gang. Må vennes oss gradvis til solens stråler. Ikke så galt at det ikke er godt for noe.

Selv om det regnet noe da vi gikk ut, observerte jeg at det kun var oss to som vandret av gårde under hver sin paraply. Regndråpene så ikke ut til å affektere noen andre. Det er jo sommer, og sommerregn skal jo være veldig greit har jeg hørt.

Nok om været. Vi tok spaserskoene på, og gikk til en ny attraksjon i byen.

Panorama XXL. Tema var Roma 316.http:/http://www.panoramaxxl.com/

360 graders fantastisk kunstverk. Roma på 316-tallet. Må bare oppleves, kan ikke beskrives.
Se gjerne lenken, men ta turen til Rouen og opplev. Ser at til neste år er tema Jeanne d’Arc. Hun som til slutt ble brent på bålet her i Rouen. Regner med at du som leser dette kjenner historien, men hvis ikke kan du lese fra wikipedia:

https://no.wikipedia.org/wiki/Jeanne_d’Arc.

Etterpå bar det videre til Docks 76. Et shoppingsenter. Målet var ikke shopping, men rett og slett lunch. Det ble en salat på meg og en blinis med røkelaks, coleslaw og diverse andre godsaker på min kjære.

I Frankrike er det viktig å snakke korrekt. Jeg ba selvsikkert om en Cæsar-salat. (hadde jo sett på menyen at de hadde det). Kelneren skjønte ingen ting av min bestilling, helt til jeg måtte se på ny i menyen. Det er klart, det heter jo ikke Cæsar salat. Rett skal være rett. Da jeg sa Salat de Cæsar gikk alt i orden.

I og med at vi hadde vært på beina og bytur hele formiddagen smakte det utrolig godt med en energishot. Ingefær og honning som forrett

IMG_4334

Jeg er litt usikker på om min lunsj inneholdt litt ekstra. For eksempel en bitte liten snegle. Den lå lang og tynn på salatbladet og jeg la det pent til siden av tallerkenen. Lurte litt på hvordan en fransk kelner vil ta det hvis noen sier fra at det er snegle eller escargot i salaten. Jeg valgte å tenke som så at det ville de sikkert bare synes var storveis og ekstratilbehør så jeg valgte å ikke si noe. Det kan jo også godt hende at det ikke var en liten slank fransk godsak, men litt ”salatrusk”. Brillene mine var ikke helt nypusset, så svaret på dette spørsmålet får jeg aldri vite.

På turen hjemover rakk vi også å gå innom et museum som alltid har vært stengt når vi har gått forbi. Antikk-museum. Til vår store overraskelse var dørene åpne og vi gikk selvsagt inn. Stor var egentlig skuffelsen. Bare en hel haug av utstoppede dyr, fugler, insekter, slanger og ikke minst apekatter og skjeletter av mennesker. Vi så jo fort det da vi kom ut igjen at vi hadde gått inn feil dør og gått inn på naturhistorisk museum

Det ser med andre ord ikke ut til at vi noen ganger kommer til å klare å komme oss inn på antikkmuseet. Vi gadd i hvert fall ikke en ny runde på museum i dag. Det ville vært litt ”overkill”.

Vel hjemme igjen var det faktisk tid å tenke på kveldens middag. Salaten var grei, men tilbehør, ja hva skulle det bli?

Min kjære gikk ned til en slakter rett ”neri hogget” her og kjøpte med seg 4 pølser. Og gjett en gang om de smakte godt. Kun ett svaralternativ gis: alternativ 1 = JA.
(Og det skriver ei som slett ikke liker pølser – trodde jeg)

Vi kokte disse i øl, løk og diverse krydder og urter og ga det en liten runde i stekepanna etterpå. Skikkelig digg smak med godt kjøtt, og krydderier.

IMG_4335

Bare sånn til opplysning helt til slutt. De aktuelle måledatane for min del i dag er:
17.122 steg, 13 km og 28 trappetrinn.

I morgen venter en ny dag med nye spennende eventyr. Vi har fått med oss nabolaget til Paris og Asterixparken. Gleder oss til det

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s