Løksuppe á la Ann-Christin og søndagsåpne butikker

Søndager ser ut til å være en dag med litt regn, litt sol, litt kaldt og litt varmt. Værgudene har vanskelig for å bestemme seg om sønadgene.  Om det er fordi det er søndagsåpent vet ikke jeg, men slik er det. Nå har vi vært i Rouen 3 søndager, og det er været er likt hver gang. Vi må bare ned til markedet om det er sol eller regn.

Her er det et yrende liv søndags formiddager, for å gjøre unna dagens eller ukens innkjøp av frukt, grønt, kjøtt eller blomster. Du kan få alt du måtte ønske deg på markedet.

Dette er for oss en stor opplevelse, og så sant vi er i Rouen på en søndag, så er vi på plass. Det betyr at vi må stå tidlig opp. Etter klokken 12 er det stort sett slutt, for da gjør katolikkene seg klar til kirkegang og søndagsfred. I Rouen er det uendelig mange kirker å velge mellom. Det er ikke tull en gang at noen en gang karakteriserte byen som ”byen der kirkeklokkene alltid kimer”.

Jeg må bare gjøre oppmerksom på at de butikkene som holder åpent om søndagen, har stengt på mandagen. Så her er det rett og slett 2 dager i uken hvor butikkene har lav intensistet i shoppingen.

Siden dagen i dag er en typisk innedag, og internettet fungerer sånn passe greit, er det greit å lese seg opp på de siste dagers hendelser. Innimellom det har jeg også laget klar dagens lunsj.

Skikkelig fransk mat i dag. Ser du hva det skal bli?

Hovedingredienser til min løksuppe

Hovedingredienser til min løksuppe

Ja du gjettet riktig. Det er delig løksuppe, etter innfallsmetoden og bruk av det vi hadde tilgjengelig.

Et par løk skjæres i skiver, et par hvitløksfedd hakkes. Freses i litt smør før hvitvin og litt nypresset sitronsaft has i gryten. Kokes ut litt før vann og kraft has i. Tilpass mengde til antall personer som skal spise. Smak til med salt og eventuelt pepper eller annet som måtte ønskes. (PS – denne gangen hadde jeg ikke i sennep, da jeg ikke hadde mer igjen)

Serveres med sprøstekt bacon, finsnittet salat, finsnittede reddiker og finrevet parmesan.

Nam nam. Deilig og lettvint.

Nam nam. Deilig og lettvint.

Voila – delig og lettvint lunsj.

Serveres gjerne med samme vin i glasset som i suppen. Nytes og så plutselig skinner solen, og da er det tid for å gå ut.

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Matgleder. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s