Når dager og uker går i surr – og litt trøblete internetttilkobling. Uke 2 og 3 av årets sommerferie.

I lange ferier er det ikke alltid like lett å holde styr på hvilken dag eller uke det er. Det hjelper nesten heller ikke å syne sangen fra barnehagetiden ”Hvilken dag er det i dag…..”

Vi har hatt veldig koselig besøk fra venner fra Oslo og fylte dagene med mange ulike aktiviteter. Rouen viste seg fra både sin beste og verste værside de dagene vi hadde besøk.

Vi hadde en fin opplevelse på Chateau de Vasceuil. Et fantastisk hageanlegg med skulpturpark i bronse, glass, mosaikk, keramikk, av store kunstnere som f.eks Salvadore Dali, Braque, Corneille, og mange flere. Se gjerne lenken for mer infomrasjon – på fransk sjølsagt.

http://www.chateauvascoeuil.com/

Inne i slottet var det en utstilling med glasskunstneren Marcoville. Nå i ettertid kan jeg jo også nevne at vi i går kveld så på TV, og da var det en reportasje fra denne utstillingen og intervju med kunstneren. Følte meg litt stolt da.

IMG_4356IMG_4361

IMG_4354 Eplet faller ikke langt fra  stammen

Vi har vært på gratiskonserter i Rouen, og har fått nye spennende musikkopplevelser. Først en stor konsert med en israelsk-fransk sanger og låtskriver Yael Naim. Hun var ukjent for oss 4 nordmenn, men de ca 20 000 andre som var tilstede visste godt hvem hun var.

Legger ved en lenke og nyt gjerne musikken:

Etter omrigging av scenen kom en ny artist, Izia, med et orrykende sceneshow. Hun kunne ta pusten fra noen og enhver. Hør og se her:

https://www.youtube.com/watch?v=emIrPMuJB8I

Klippet her begynner rolig, men skinnet kan bedra!!!!

Etter at våre venner reiste tilbake til Oslo, var det på tide med en ferie i ferien. Skal ikke gå inn på detaljer her, men vi har hatt en utrolig fin tur i nesten halve Frankrike. Massif central, Pyrineene og Bordeaux. Kommer helt sikkert til å fortelle mer om dette en annen gang.

Men en liten historie sånn helt på tampen. Det er ikke alltid vi vet hva vi får å spise når vi er litt i utkantene og språket er fullt og helt på fransk. Vi kjørte innom byen Pauillac (fantastiske viner kommer herifra) da vi var i Bordeauxområdet. Det var tid for lunsj, og både jeg og min kjære ville ha salat. Jammen sa vi salat.

IMG_1054

Ikke helt min favoritt, men mette ble vi.

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s