Dag 1 – Ferieopplevelser sett i et hverdagsperspektiv

Endelig var dagen her – eller natten vil det vel heller karakteriseres som når klokka viser 03.45. Etter en nokså søvnløs natt var det bare å komme seg ut av senga og inn i dusjen før vi var klar til avreise til Rouen.

Jeg måtte gni meg et par ekstra ganger i øynene da jeg tittet ut. Det var jo snø jo. Jeg hadde lagt og hørt på stormen som raste gjennom natten, men ikke visste jeg at det også var kommet snø.

Heldigvis hadde vi en god og stødig sjåfør til flyplassen. Poden var nok ikke glad for å måtte stå opp såpass tidlig, men desto gladere for å komme hjem og legge seg igjen tenker jeg.

Det var rolig og greit på flyplassen og handelen i tax-free butikken gikk unna i en fei. Må jo ha med sjokolade til ”ungane i gadå” i Frankrike. Det er ikke for ingenting at huset vårt blir kaldt for ”sjokoladehuset”

Etter en god og varmende kaffikopp og medsmurt nistemat var vi klar til SK1871 til København. Vi var i rute da det tok av, og det ble litt av en tur må jeg si. Det var litt for tidlig til å nye en rødvin, men det skulle jeg angre på i ettertid.

På grunn av stormen var det en ytterst ristende og urolig flytur helt fra begynnelsen til slutt.

I det flyet nesten er i ferd med å ta bakken, går ”EXIT” lysene på med sterkt lys. Jeg får akkurat spurt sidepassasjeren (en dame med flyskrekk) hva er det nå som skjer, da piloten ga full gass på flyet og nesen opp igjen i luften.

Etter en lang tid ble det opplyst fra cockpit at de måtte få flyet opp i luften igjen fordi flyet var for nærme flyet forran.
Regner med at ansvarshavende i flytårne skjerper seg etter dette.

Min sidemann og meg holdt hender og hjernen min sluttet rett og slett å virke. Partneren til sidemannen min prøvde å få i gang en samtale med oss begge, og smått om senn så gikk det greit.

Neste flyetappe (SK 565) til Paris gikk helt uten problemer, og det kan ha sammenheng med at jeg kjøpte meg en rødvin og koste meg med den. Hvis det er noe moral i dette så må det bli at alt blir bedre med rødvin.

Både bagasje og leiebil ble ordnet og vi kjører ut i et Paris i strålende solskinn og opp mot 14 varmegrader. Fantastisk fint vintervær – akkurat slik jeg liker det.

Alltid like kjekt å komme hjem til hytta vår i Rouen. Og juletreet sto på plass. Flott med gode naboer som passer på

IMG_1415

Naboer kom den ene etter den andre for å hilse på, og ”ungane i gadå” forvisset seg om at godteriet var på plass i skålen. Dette til vår store glede og foreldrenes store fortvilelse.

Vi var raske med å komme oss ut i byen og fikk med oss siste dag av julemarkedet. Ble lite handel på oss men den tradisjonelle ”le vin chaud” måtte vi ha. Godt å varme seg på når en innbiller seg at det er vinter og iskaldt. Kan ikke si det er spesielt kaldt når gradestokken viser opp mot 12-14 grader. Det er ikke akkurat helt vanlig på denne tiden av året.

Om kvelden var det bare å tenne opp stearinlysene og sette tennene i en særdeles enkelt måltid. Det enkle er ofte det beste sies det. Pølser og potetstappe gjorde susen før vi tok tidlig kveld.

IMG_5106

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Litt av hvert, Matgleder og merket med . Bokmerk permalenken.

2 svar til Dag 1 – Ferieopplevelser sett i et hverdagsperspektiv

  1. Høres herlig ut! Nyt! Riktig godt nyttår! 🙂

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s