Dag 2 – Ferieopplevelser sett i et hverdagsperspektiv

Sovet godt hele natten, og våknet til nyinnkjøpte baguetter og nykokt kaffe. Heldige meg som har en kjæreste som alltid står opp tidlig. Standard frokost for meg her i Rouen er kaffe, nybakt baguette og ett glass juice. Av og til også en yoghurt.

IMG_3653

Det er lenge siden vi var her sist, så det første vi måtte gjøre var å få handlet inn diverse matvarer. En av de kjekkeste ”butikkene” jeg kan gå i er på Carrefour. Her er det fristelser i fleng, av alt du kan tenke deg. Både til å spise, drikke og alt annet.

Jeg er ikke spesielt glad i å shoppe, men her kan jeg altså gå i ”timesvis” uten å bli lei. Sulten blir jeg alltid – det er så vanvittig mye som ser utrolig godt og lekkert ut.

Med handlekorgen godt fullastet, var det var bare å komme seg hjem for å lage lunsj, og i dag ble det deilig aspargessuppe. Nam nam.

IMG_1416

 

Vi var nødt til å prøve  å endelig finne oss et nytt kjøkkenbord. Det vi har hatt har sunget på sitt siste vers lenge. Enden på visa var at det ikke ble noe nytt bord den dagen.

Vi fant et som vi ville ha, men det var ikke til salgs før om 10 dager. Her er det nok noe vi ikke helt skjønte, men det ble for komplisert å finne ut av. Det er ikke alltid like lett å være fremmed i et fremmedspråklig land.

Vi får finne bord en annen dag. Ikea kanskje?

Da vi kommer hjem viser det seg at det har vært en vannlekkasje utenfor huset vårt. Naboen har ordnet opp og ringt til den rette instans for å melde fra. Etter 2 timer var alt fikset og klart.  Jeg var mest spent på hva dette ville medføre av arbeid og kostnader for oss, men flaks for oss – vannlekkasjen var FØR inntaket til vannmåleren til huset. Altså ikke vår kostnad.

Vi har hatt nok et hyggelig besøk av  franske venner. De som administrerer utleie av huset når vi ikke er her. Må bare si vi er utrolig heldige som har funnet denne plassen og blitt kjent med så kjekke folk.

Det ble selvsagt vin i glassene og enda litt mer vin før vi var ferdig forhandlet med vår felles business. Vi ble enige om en felles”businessmiddag»  et par dager senere, så i morgen er det bare å finne en restaurant og bestille bord.

Naboene har vært på cruise i Carribien i julen. De er velbefarne på reiser i verden og opp til flere cruise både med og uten barn. Denne gangen var de ikke helt happy for selve båten. Det var et fransk cruiseselskap, men grøss og gru. Le Chef var ikke fransk – så maten var slett ikke noe å rope hurra for. Det var uhørt at Chefen  på et fransk cruiseship må i det minste være fransk.

Dette viser bare hvor stolte franskmenn er av sin matkultur. For det er det ingen tvil om. Mat i Frankrike er kultur.

Vi var klar for kveldens middag noe seinere enn planlagt. Sånn ca i 22-tiden. Aldri så seint at det ikke er godt for noe. Fiskesuppa smakte fortreffelig og med en Mille Feuille til dessert gikk vi gode og mette (stappmette) til sengs.

 

 

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Litt av hvert, Matgleder og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s