Dag 4 – Ferieopplevelser sett i et hverdagsperspektiv

Utrolig men sant. Våknet litt ufrivillig i 5-tiden. Noen hadde glemt at det er ferie og dermed ga vekkerklokka lyd fra seg litt i det tidligste laget. Jeg var egentlig lys våken og lå og kjente på at det egentlig bare var å stå opp. Klarte å holde meg i skinnet en god time, men så var det opp og hopp.
Tenkte det kunne være greit å overraske min kjære med kaffi på senga for en gangs skyld. Som tenkt, så gjort. Men, da kaffen var klar var min kjære allerede stått opp og i dusjen. Det smaker nok ikke med kaffe der så da får vi heller si det slik at det er tanken som teller.

Ved frokostbordet sitter vi og blar i reklameblader. Det er like mye reklame i postkassen her som hjemme., til tross for at vi her har skrevet på postkassen at vi ikke vil ha reklame. På Carrefour er det nå 20% på all champagne i dag og i morgen (nyttår). Det er hele skinker (virkelig hele skinker) til kun 25 EUR. Utrolig. Kanskje vi må få med oss en slik en i kofferten hjem.

Nok om det. I dag ble det en flott utflukt på oss ut i Calvados. Til blomsterkysten (Côte Fleurie) og de to tvillingbyene vi ikke hadde vært i før; Trouville og Deauville.

Trouville var i sin tid en beskjeden fiskerlandsby, men på midten av 1800 –tallet fanget den interesse til forfatterne Gustave Flaubert og Alexandre Dumas. På 1870-tallet blomstret storhotellene opp og byen fikk sin jernbane. Byen lå litt i skyggen av Deauville som ble skap at Duc de Morny i 1860-årene Dette feriestedet har kasinoer, veddeløpsbaner, marinaer og strandpromenaden Les Planches.

Det må sies at dette er to fantastisk flotte byer som liger side om side med hverandre kun avgrenset av en elv. Det har liten betydning for en turist om du er i den ene eller andre byen. Men det er nok ikke hvilke som helst folk som bor på disse trakter. Det hjelper nok å ha mange penger – og da mener jeg virkelig mange penger. Gatebildet og parkeringsplasser er fylt med biler av de virkelig store og eksklusive merkene.

Kjekt for oss da å komme kjørende i en Renault Kadjar som faktisk er en overraskende god bil å være passasjer i. Jeg kjører som kjent ikke i Frankrike – det har bare blitt et prinsipp for meg og jeg lever godt med det.

Fiskemarkedet er noe helt for seg selv. Bildene taler vel sitt her tenker jeg

Etter en slik rundgang med alle fristelser var det bare en dyd av nødvendighet å få seg litt lunsj. Valget falt på et tradisjonelt Crêperie, noe som kanskje ville tilsvare noe slikt som et ”pannekakeri” på norsk?

En Galette (middagspannekake på bokhvete) til middag og crêpe med karamell til dessert. Cider hører selvsagt med som tilbehør i glasset. Både fordi det er i Normandi men også spesielt siden vi var i Calvados-distriktet.

Det var godt å sette seg i bilen igjen for retur. Det var en svært vindfull dag, men ingen ting mot stormene som raserte garasjeanlegg og diverse andre tak hjemme.

Vi hadde invitert med oss våre ”businesspartnere” på en bedre middag om kvelden. Valget ble på ”les petits parapluies” til en 6 retters ”overraskelsesmeny”. I og med at vi ikke visste hva overraskelsene var, lot vi kelneren bestemme vinvalget til hver rett.

Vi var gode og mette etter litt over 4 timer ved bordet og hadde da fått servert de lekreste retter. Foie gras, kamskjell i vaniljesaus, fisk med jordkokkpuré, kalvebrissel, sorbet og diverse små godsaker til dessert. Menyens innhold består av  typsike jule- og nyttårsretter.

Det var bare å stupe i seng vel hjemme etter 5 minutters spasertur og få nok søvn til å holde oss våkne til en lang nyttårsfeiring i morgen.

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Litt av hvert, Matgleder og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Dag 4 – Ferieopplevelser sett i et hverdagsperspektiv

  1. Mona ekra sier:

    Hallo kjære venn ! Leser med fryd dine innlegg og kan virkelig se det for meg ! Du er så flink til å skrive 😄
    Bilder ikke minst ! Her er det vindfullt , mye regn men vi lader opp til feiring i byen med gode venner og nye venner ! Blir spennende ! Proppa full av Paracet og nesespray ! Men alt skal nytes i fulle drag i kveld 🎉🎉🎉🍸godt nyttår til dere livsnytere 💕

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s