Dag 5/6 – Nyttårsfeiring

Jeg er like imponert hvert år. Nyttårsfeiring som står til 10 i stil. Vi var 10 voksne og 7 barn fra 2 til 7 år. Alle storkoste seg, og jeg må bare si at vi er heldige som får treffe sa mange nye flotte og hyggelige folk. Det er en sann glede.

Vi diskuterte både store og små spørsmål som miljøutfordringer, politikk generelt, flyktningesituasjonen i Europa og ike minst også terrorhandlingene i Paris og hvordan dette har påvirket det franske folk. Jeg tenker at disse handlingene på mange måter har påvirket det franske folk på samme måte som 22. juli påvirket oss nordmenn. Samhold.

Det ene paret av gjestene bor i en by i Bretagne som faktisk satser alt på å være energieffektiv og selvforsynt med fornybar alternativ energi. Det er imponerende – der skjer det handling og ikke bare ord.

I år som i fjor, ingen nyttårsfeiring uten et fantastisk måltid med de deiligste retter og tilhørende gode viner. Alt fransk – selvsagt.

Eller forresten, vi hadde med tatt med et godt utvalg i norske oster og flere av disse falt i god smak. Spesielt var Selbu blå og Jærosten smaker som behagde den franske ganen.

Vi satt vel til bords sånn ca fra kl 21 og avsluttet med kaffe i 03.30-tiden. Etter det var det ”avec” og nye runder med champagne før vi gikk over til musikk-quizz og dans ut i grålysningen.

Det er litt uvant for oss å feire nyttår uten fyrverkeri, men det er slett ikke noe greie her. Rett og slett ingen ting, ikke et lite stjerneskudd engang.

Vi markerte overgangen fra 2015 til 2016 med nedtelling 1 minutt før, og så «eksploderte» det med kyssing og klemming og ønsker om «godt nytt år» til store og små og avsluttet med en Jenka i lang lang rekke til vi kunne fortsette måltidets gleder.

 

Jeg vil med dette få ønske deg som leser dette et riktig godt nytt år og håper 2016 blir et framgangsrikt og positivt år for alle.

 

 

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Litt av hvert, Matgleder og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Dag 5/6 – Nyttårsfeiring

  1. Kjekt å lese! Kan nok være veldig koselig uten fyrverkeri og. Man kan bli litt matt av å stå ute ved midnatt en gjennomsnittlig plass i Norge, og se hva som er av fyrverkeri! Godt nyttår!

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s