DAG 6 – Ferieopplevelser sett i et hverdagsperspektiv. Årets sløvest dag kanskje?

Årets sløveste dag, i hvert fall så langt i år.
Etter å ha postet et innlegg fra nyttårsaften i dag morges har jeg i prinsippet gjort ingen ting. Innimellom har jeg også hatt meg en liten en på øret (sovet) mens min kjære var ute på en lang og god trimtur. Tror han er den eneste i vårt lille franske mikromiljø som har vært ute i dag. Med unntak av en nabo som var ute og kjøpte seg en baguette har jeg ikke sett eller hørt noe fra noen. Helt stilt rett og slett.

Samtidig som jeg har gjort ingenting har jeg fått med meg nyttårskonserten fra Wien og ikke minst også begynt på ei bok, ”Morder-Anders og hans venner (samt en og annen uvenn)” av Jonas Jonasson.

Det er samme forfatter av ”Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant”. Hvis boken fortsetter slik den startet får jeg noen morsomme stunder framover.

IMG_1533

Jeg har også funnet fram til en artig facebookside;
”Halti som jubileumsgave”.
En av de franske gjestene i nyttårspartiet i går syntes det var storslått at Norge ga en del av Norge til Finland. Vi sto der som noen spørsmålstegn – hadde ikke hørt om noe slikt. Jammen ikke verst at utlandet får med seg slik nyheter, mens det var ukjent for oss.

Måtte jo google  i dag og finne ut hva nyheten dreide seg om. Fant også støttegruppe på Facebook som jeg selvsagt nå har trykt liker på.

https://www.facebook.com/Haltijubileum/?fref=ts

Fra Facebooksiden står følgende:
”Finland feirer 100 års-jubileum 6. desember 2017. I den anledning kan Norge gi en gave ingen kan overgå. Finlands høyeste punkt ligger i dag i en skrent på Haltifjellet (1324 moh). https://en.wikipedia.org/wiki/Halti

Bjørn Geirr Harsson, en livslang veteran av Statens Kartverk, innså altså at Finnenes høyeste punkt er på en fjellside, men at selve toppen (1331 moh) bare ligger noen titalls meter innenfor Norges grenser. Med det kom han på en morsom og vennskapelig idé. Hvis vi i 2017 avstår et lite stykke land vil naboene våre få et splitter nytt toppunkt i jubileumsgave!”

Dette syns jeg er en veldig god ide, og støtter forslaget fullt ut. Tenk så flott hvis Norge ”topper” Finland og tar Finland til nye høyder. 🙂

Har du ikke allerede gitt din ”liker” til facebooksiden anbefaler jeg at du gjør det. I skrivende stund er det 11 652 som støtter forslaget.

Kveldens middag var nok en høydere – om ikke akkurat i klassen til nyttårskvelden. Forretten var krabbe- og hummer i en ertesalat. Deretter Lammesteik med fløtegratinerte poteter, vichygulerøtter og soppsaus.
Til dessert delte vi 2 tarteletter, en sitron og en karamell. Himmelske smaker. ”Hele Norge baker” kan bare gå hjem. Enkelt og greit, og små kakeporsjoner er genialt.

Vi avslutter kvelden med fransk film av ett eller annet slag. Regner med at morgendagen blir litt mer aktiv, det avhenger av om jeg har lest ut boka i løpet av kvelden eller ei.
Takk for din interesse for min ferie i mitt paradis.Del gjerne på facebook så andre kan ta del i mitt lille paradisunivers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Litt av hvert, Matgleder og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s