DAG 7- Franske ferieopplevelser sett i et hverdagsperspektiv

Ja så er romjulen offisielt over for denne gang og jeg har ryddet bort julepynten i huset her i Frankrike. Nå får juletreet finne seg i å stå under trappa helt til neste jul.

IMG_1547

Det er kjekt å pynte til jul, men jeg pleier alltid å være snar med å få ut tre og annet julepynt, aller helst senest 1. Januar. Jeg vet at mange venter til trettendag jul med å rydde julen vekk, men det blir for lenge syns jeg.

Som et lite apropos: Regner for øvrig med å komme hjem til Norge og en julepyntet stue, men har et lønnlig håp om at poden kanskje gjør jobben?!

Siden jeg nå offisielt er ferdig med julen venter jeg bare på våren. Ser ikke ut til at det blir skikkelig vinter – og glad er jeg for det. Våren ser ut til å være på anmarsj allerede, noe disse flotte stemorsblomstene vitner om.

IMG_1473

På Carrefour i dag så jeg noe spesielt. Bildet her taler også for seg selv:

Ble rett og slett litt stolt. Norsk ølspesialitet til salgs i hyllene i Frankrike. Nøgne Ø, godt jobba.

Det var innevær i dag, så nå er boka jeg begynte på i går lest ut. Det er en bok uten særlig minneverdig innhold. Går rett inn og så ut igjen, men greit nok å lese når værgudene ville det slik at jeg skulle være inne. Min kjæreste derimot, ingenting hindrer han. Han måtte ut på sin daglige treningstur (Han var ferdig med sin bok for et par dager siden, og kryssordbladet er vel også snart ferdig – så her er nok forklaringen)

Ingen tur til Rouen uten minst ett måltid sushi. Så også i dag. Deilig lunsj, også uten spisepinner. Tar fingrene til hjelp så går det også.

Kveldens middag var kyllinglår, salat, sellerimos, ris og deilig peppersaus. Det jeg ikke klarte å forutse, men absolutt burde visst var at kyllingene i Frankrike er større enn det vi er vant til. Det vil si at lårene nesten er et helt måltid i seg selv. Det hadde holdt lenge med ett lår delt på 2. Får se hvor mye jeg klarer før magen sier stopp.

Det hører med til historien at jeg selvsagt ikke åpnet kyllinglårpakken før alt det andre var klargjort. Tanken streifet meg heller ikke å lese på pakningen hvor mye 2 lår veier. Skal prøve å huske dette til en annen gang.

IMG_1544

Til dette herremåltidet smakte det godt med en skikkelig god rødvin.

IMG_1545

Etter et deilig kyllingmåltid ble det også plass til en liten dessert. En tarteleette med sitronkrem og marengs.

Etter oppvasken og rydding på kjøkkenet var det bare å synke ned i godstolen og finne en god film. Lørdagskvelden skal nytes i langdrag.

 

 

 

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Litt av hvert, Matgleder og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s