DAG 8- Ferieopplevelser sett i et hverdagsperspektiv

Søndag og marked, det er obligatorisk. Alltid like spennende å være en del av et yrende markedsliv, og spennende å se hvilke kuriositeter som dukker opp. Akkurat som i går, kom jeg over noe rotekte norsk. Norge og Nordmenn vet å sette spor etter seg.

IMG_5126

Og sant skal sies, det regnet. Tror nesten det regner hver eneste søndag i Roeun, men det får så være. Vi har jo paraply.

I ettermiddag var vi invitert på kaffebesøk. Til ”Galette des rois” – den tradisjonelle kaken som opprinnelig kun skal serveres 6. Januar – Helligtrekongersdag. Rent praktisk, serveres kaken nå den første søndagen i året.

Som jeg skrev en tidligere dag fusket vi litt med en kjøpekake, men den hjemmelagde vi fikk i dag var mye mye bedre. Nå har jeg lært hvordan den lages, og det skal jeg prøve meg på hjemme. (må bare ikke si til noen at jeg lager den utenom sesongen)

Tradisjonen er at vertinnen eller verten deler opp kaken og yngstemann rundt bordet setter seg under bordet og bestemmer hvem som skal ha hvilken tallerken. Den som så får en liten figur som er bakt inn i kaken, får kongekronen.

IMG_5127(Bildet har jeg lånt fra internett)

Det var bestefaren som fikk figuren, men det hører med til historien at den som satt under bordet, 7år, fikk kronen som seg hør og bør 🙂
Da en forsinket julegaveutdeling fra bestefarens side begynte, fant vi ut at det var på tide å trekke seg tilbake.
Utrolig hyggelig å bli invitert hjem til franske familier og  familieselskaper – vi føler oss enormt velkomne og inkluderte!!

Vertskapet var enormt begeistret for den norske filmen ”Okkupert” og ikke minst TV-serien Lillehammer. Så flott at Norge markerer seg også på disse arenaene. Vi følte det litt dumt at vi ikke har sett sett ”Okkupert” så det må vi gjøre så snart som mulig. Regner nesten med at vi er de eneste norske som ikke har fått med seg den filmen.

Vi begynner å forbereder oss til å pakke kofferten og klargjøre huset for avreise. Denne gangen står ikke huset tomt mer enn 2 dager, så kommer det et engelsk par som skal leie for 3 måneder. Airbnb er en flott ordning. Hvis du vil se annonsen vår kan du trykke på lenken her, og kanskje du også får lyst å reise til Rouen. Du vil garantert få gode minner herifra.

huset vårt i Rouen til leie for kortere eller lengre tid:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Litt av hvert, Matgleder og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s