Hverdagslivets gleder – les ei bok

En lenge etterlengtet ferie går mot slutten og i morgen er det tilbake til det normale og gode hverdagslivet igjen.

Det er alltid kjekt å reise og oppleve nye ting, men du og du så godt det er å komme hjem til eget hus og seng. Det samme gjelder ferie- og fridager. Selv om jeg i lange tider før en ferie ser fram til og gleder meg til ferien, er det utrolig godt å komme tilbake til jobb og få hverdagen inn i den vante rammen igjen.

Jeg blir utrolig lat og får lite tiltakslyst når jeg ikke må gjøre noe, og spesielt når jeg ikke må gjøre noe til bestemte tider. Da har jeg lett for å utsette ting. Alt kan jo gjøres en annen gang.

Det er kanskje det som er ferie – gjøre ting akkurat når det passer. Det er i hvert fall en frihet å kunne tenke slik.

Så i morgen tidlig er jeg nå forberedt på å våkne grytidlig av vekkerklokka og ligge ”bare ett minutt til” mens søvnen gnis ut av øynene og kroppen helst vil holde seg under den varme og gode dyna. Det er rart med det. Særlig om morgenen er senga spesielt god. Men så, når jeg har fått meg ut av senga og inn i dusjen, da er jeg i gang.

Feriedagene i Frankrike har jeg behørig delt tidligere, og dagene her hjemme etterpå har stort sett gått med til lesing av bøker.

Bøkenes verden er utrolig fasinerende. Det å gå inn i bøkenes verden gir fantastiske muligheter til opplevelser og erfaringer vi ellers ikke ville fått. En bok tar oss med på de utroligste reiser i tid og sted sammen med mennesker vi ellers ikke ville truffet.

De bøkene jeg liker aller best er de som sitter igjen lenge etter at boken er ferdiglest, og de bøker jeg kan lære noe av. Krim og spenning kan være kjekt det også, men det er litt sånn her-og-nå-lesing. En her-og-nå-bok som jeg kaller det, kan sluke meg helt mens handlingen foregår, men når bokas siste side er lest, er jeg som regel ferdig med boka også!!

Akkurat nå holder jeg på å bli kjent med Mary Robinson gjennom biografien ”Everybody Matters”

Mary Robinson (Eller Mary Therese Winifred Robinson som er hennes hele navn) var Irlands president fra 1990 til 1997 og fra 1997 til 2002 var hun FNs høykommisær for menneskerettigheter.

Det ser ut til å være en spennende kvinne som har fått utrettet mye, så nå gleder jeg meg til å sitte i godstolen resten av søndagen og lese.

IMG_5179

 

 

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Litt av hvert og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s