Boosted inspirasjon for mat

Det er godt å kjenne inspirasjonen for mat sniker seg innpå igjen. Det var en skikkelig boost å være på kurs hos http://ingeanda.no/ i går med 6 retters festmeny.
Det var en lærerik og smakfull kveld, og dagen i dag har vært utbytterik sådan.

Med mange gode tips og ideer fra superkokken var det godt å kjenne  lysten til å eksperimentere på kjøkkene komme tilbake.

Kveldens middag ble til mens dagen gikk. Sluttresultatet skal du få se til slutt her om ikke så lenge.

Det startet i hvert fall med  å sette deigen til focasia brød til heving. Denne gangen fravek jeg min superoppskrift og angrer ikke. Måtte bare lage noe á la det vi fikk i går og kan med glede fortsett med denne oppskriften. Bare gi en lite vink hvis du vil ha oppskrift 🙂

Mens deigen sto til heving, renset jeg reker. Ingen helg uten reker tenker jeg. I hvert fall er det nesten slik det er her i heimen. Reker er utrolig anvendelige. Kan brukes til mye forskjellig – og er deilige å spise bare slik de er.

I stedet for å kaste rekeavfallet var det bare å gå i gang med å koke kraft.

Etter en stunds koking og et par silinger, er det nå ferdig laga kraft klar i fryseboksen til senere nytelse.

Oppskrift på denne krafta har jeg ikke. Tar hva man har. MEN, noen av ingrediensene er: rekeskall (selvfølgelig), gulrot, hvitløk, chili, stangselleri, selleri, pastinak, laubærblad, pepper, sjalottløk, pepper og luftig og godt flaksalt. Kokes og siles. Sil gjerne et par ganger og  gjennom et kaffefilter siste gang for å få bort de siste grumsrestene. Avkjøl og hell på frysesikre flasker e.l og legg i fryseren til senere nytelse.

Så var det kveldens middag. Blåskjelltallerken. Nam nam.

Ingen oppskrift her heller. Bruk det en har. I kveld freste jeg opp sjalottløk, gulrot, pastinakk, rotselleri, chili, hvitløk, karri, fennikkelfrø, hel pepper og luftig og godt flaksalt. Tilsatte hvitvin og litt vann og lot koke. Tilsatte fløte og smakte til med diverse smaksforsterker. (dette er individuelt – så ingen tips her. Dvs, jeg husker kanskje ikke helt hva jeg hadde i)
Når sausen/suppen smaker godt tilsetter jeg blåskjellene og «koker» til det er ferdig. Det tar ikke mange minuttene.

Fordeler blåskjell i tallerken, fyller på med suppen og drysser på nypillede reker og grønne urter (hakket koreander og persille).

Nam nam.
Nå er jeg klar til Norsk Melodi Grand Prix. Sikkert ingen høydere, men greit nok tidsfordriv en lørdagskveld i godstolen.

God helg og fortsatt god lørdagskveld.

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Matgleder og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Boosted inspirasjon for mat

  1. Er så inspirerende å lese bloggen din! Dette ser jo utrolig lekkert ut! Ha en super kveld!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s