Ann-Christin prøver seg på noe nytt. Ramen – ny smakfull favoritt

Jeg våknet grytidlig i dag morges og tenkte at i dag skal det skje.
Ja mye kan skje, men når jeg våkner en lørdagsmorgen med en klar ide i hodet om hva som skal serveres til lørdagskveldens måltid, ja da er det bare å hoppe i det.

Ideen har nok vokst fram smått om senn, og helt klart etter flere innslag i Masterchef Australia (eller kvar det kanskje New Zealand?)
En japansk- og koreanskinspirert rett, nemlig Ramen. Prinsippet er en nudelrett, servert med kokende kraft og masse deilige grønnsaker/urter og kjøtt.

Min versjon deles gladelig videre, og kommer garantert til å serveres i mitt hjem uten nevneverdige endringer i fremgangsmåte og ingredienser.

Morgenen startet med en tur innom diverse innvandrerbutikker for anskaffelse av urter, grønnsaker og nudler. Har du ikke vært innom en innvandrerbutikk før, er det absolutt å anbefale. Hvor ellers kan en velge og vrake i spennende smaker og variasjoner i grønnsaker og urter. Ta deg turen innom neste gang du går forbi en slik butikk – du vil garantert ikke angre.

Min versjon av #Ramen er som følger:

Kraften kokes gjerne i 4-5 timer:
1 hel kylling, (Skjær ut brystfiletene oppbevares kaldt til senere)
2 gulrøtter i grove bilter
2 stilker selleri i grove biter
1 god ”dæsj” hel pepper
1 chilli i(jeg brukte rød)
3- 4 fedd hvitløk
Saften av ca ½ sitron

Etter noen timers koking (ca 3-4 timer), tas kyllingen ut og renses for kyllingkjøtt. Spar dette til en annen dag. Sil av kraften og hell denne tilbake til gryten. Smak til med salt og eventuelt mer sitron. Smak til slik at du virkelig har lyst å spise kraften. Den er vesentlig ingrediens i måltidet. Husk at denne må være kokende varm når du skal servere.

Soyamarinerte egg:
Kok 3-4 egg i ca 5-6 minutter
Skrelles og legg i marinade av følgende:

Et par småhakket vårløk
1 dl soyasaus
1 hvitløksfedd
2 ss vodka (skulle gjerne brukt sake, men det hadde jeg ikke)

IMG_5855

Ferdig marinerte egg

Alt legges i en pose som knytes igjen og oppbevares i kjøleskap alt fra et par timer til over natten. Vend på posen innimellom slik at eggene blir jevnt marinert.

Kyllingfiletene stekes og skjæres opp i tynne skiver etter at de har fått hvilt et par minutter.

Tilberedelse av øvrige ingredienser:
1 gulrot skjæres opp i tynne strimler
1 chilli skjæres i tynne skiver
1 bunt vårløk skjæres opp i tynne ringer
1 god neve sukkererter skjæres i tynne strimler eller tynne ringer
1 god bunt koriander renses for stilker
et par gode østerssopp rives opp i biter
1 pak choi
1 god neve med spirer

IMG_5854

Godsaker som skal i tallerken ved servering

Montering av retten:
Riv eller hakk opp en god centimeter med ingefær og et par hvitløksfedd. Fres disse i en gryte med litt sesamolje. Øs over kraften fra kraftgryten. Bruk så mye du kommer til å servere til måltidet. Resten kan du spare til senere bruk.

Legg kokte nudler i en suppetallerken. Legg i de øvrige ingrediensene og øs over kokende kraft. Voila – nå er Ramen klar til å nytes.

IMG_5856

Dette må bare prøved. Sett i gang -superenkelt og  kanongod

Til å være første gang må jeg si meg godt fornøyd. Og her er det bare å bruke hva man har og ta i bruk fantasien. Jippi – gleder meg allerede til neste gang jeg prøver meg.

 

Det ble en liten dessert også. Når middagen stort sett lager seg selv, er det fort gjort å lage en smakfull avslutning på måltidet også. Lakrismarangs servert med pisket krem med vanilje og friske blåbær og smakfulle jordbær.

Nam nam.

Sitter fornøyd i godstolen min nå og nyter lørdagskvelden.

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Matgleder og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s