Motivert, ja. Hvorfor?

Det føles deilig plutselig å ha fått motivasjonen tilbake, motivasjon til å knytte på seg joggeskoene og bare komme seg ut å gå.

Hva var det egentlig som skjedde, hva var det som fikk motivasjonen og lysten til å trene tilbake?
Var det så enkelt som at jeg fant igjen mitt aktivitetsarmbånd, det at jeg meldte meg på utfordringen ”10 mil i mai” eller bare det at joggeskoene sto der og fristet? Eller noe helt annet?

Sånn egentlig tror jeg ikke at motivasjon bare kommer rekende på ei fjøl. Jeg går jo rundt og innbiller meg at for å få økt motivasjon, så trengs det beinhard jobbing med tankevirksomheten og sterkt fokus på et mål for å få til en ønsket endring.

Så erfarer jeg at det slett ikke er slik. Det kom som lyn fra klar himmel. Søndags morgen for en uke siden var vi klar for å finne på noe etter frokosten.
Da spørsmålet om en fjelltur kom på banen var jeg klar som et egg. Tredde på meg passende klær, fant fram fjellskoene, som hadde fått stått i fred så alt for lenge, og klar til avmarsj.

Jeg visste veldig godt at resultatet etter en slik tur ville medfører smerter i diverse ledd og muskler, men jeg var bare innstilt på at slik får det bare være. Nå gidder jeg ikke la dette hindre meg lengre i å gå. Ledd får være ledd og smertene skal jeg bare ignorere. Slik har jeg tenkt gjennom hele uken, helt av meg selv uten noen indre motivasjonsdrivere, og nå sitter jeg her og ser tilbake på en uke som har vært svært så aktiv. Toppen av kransekaka var nok den dagen jeg gikk hjem fra jobb. Det var en herlig opplevelse, og nå har jeg bestemt meg for at jeg skal gå hjem fra jobb èn gang i uken. Det får være mitt bidrag til mindre bilkjøring.

IMG_5878

Ja så sitter jeg her da med spørsmålet, hva er det som fikk lysten til trening og aktivitet tilbake?
Underbevisstheten må jo ha gjort en god jobb, eller så er det bare å akseptere at slik er det, og noen spørsmål trenger ikke alltid et svar.
images

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Litt av hvert og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s