Lite kan måle seg med et smaks- og fargefylt måltid som det skjell kan frambringe.
Med godt mot og håp i hjertet var gleden stor da det lå akkurat ett nett med blåskjell og ett med hjerteskjell igjen i ferskvareavdelingen. Det var akkurat disse to skjelltypene jeg hadde håp om å få tak i til lørdagskvelden.
Kjente gleden og forventningene strømme gjennom kroppen, ja rett og slett så fikk jeg en liten boost med energi, og smaksløkene sitret i påvente av de gode smakene jeg visste ville komme.
Vel hjemme igjen var det bare å få skjellene ut av posen og inn i kjøleskapet. Blir skjellene liggende i posen, vil de dø etter en stund og blir ubrukelige.
Deretter var det å få satt i gang deigen til nybakte rundstykker til en forandring. I Frankrike er jeg blitt vant til at blåskjell serveres med pommes frites, såkalt ”Moules frites”, men nå banket bakelysten på døren og det var bare å sette i gang.
Etter en del vurderinger fram og tilbake hvordan hjerteskjellene skulle tilberedes, falt valget på risotto. Blåskjellene var jeg aldri i tvil om. Det må vel snart kalles for blåskjell a la Ann-Christin. Enkelt og greit
Jeg lager alltid klar ”suppen” før jeg damper blåskjellene. Skjærer ingrediensene i små terninger og freser disse i litt olje før jeg har i hvitvin og fløte. Smakstilsetter det som trengs og ønskes og så har jeg blåskjellene i gryten. Retten er ferdig når blåskjellene har åpnet seg. Det tar som regel et par minutter.
Hjerteskjellene ble først kokt for å få kraft til risottoen. Muskelen ble plukket ut av skjellene for å brukes i risottoen. Det hele ble servert med syltet fennikkel til.
Til god og deilig mat hører også god drikke til. Til dette festmåltidet smakte det godt med sprudlende dråper fra Chateau-Langlois. Det er forresten snart på tide å få seg en tur til Loiredalen for innkjøp i min favoritt Chateau.
Bon appetite 🙂
PS – husk at de skjellene som ikke lukker seg før du damper de må kastes, og de som ikke åpner seg når de er dampet må kastes.
Kamskjell får vi sjelden tak i her, så jeg blir litt misunnelig. Blåskjell bruker vi mye av. det er favoritten til barna mine. Men vi bruker ikke fløte i sausen: Løk, hvitløk, paprika, chili og persille smaksetter hvitvinen sammen med salt etter behov. Nå ble jeg veldig sugen! 🙂
LikerLikt av 1 person
Kjekt at du leser og kommenterer Siw. Håper at mine innlegg kan gi inspirasjon til gode matopplevelser, og fint for meg med inspirerende kommentarer. Takk
LikerLiker