God gammeldags gryte, med futt i

Jeg gleder meg til middag i kveld. Har gledet meg helt siden middagen i går. Sjelden er restemat så godt dagen etter som en skikkelig god gryte med ertesuppe laget på tradisjonelt vis.

Det er kanskje litt feil årstid å lage slik suppe nå, men når lysten på noe så godt tar en, er det bare å sette i gang. Flaks at jeg hadde en røykt svineknoke tilgjengelig, eller god planlegging heter det vel egentlig?

Med gule erter lagt i bløt fra kvelden før, var det bare å legge knoken i gryta sammen med de utbløtte ertene, et par laurbærblad, hele pepperkorn, et par gulrøtter i skiver og et par løk skåret i tynne skiver og fylle på med vann til knoken er dekt.

La gryten koke til kjøttet løsner fra beinet. Ta opp kjøttet og skjær eller riv i biter. Fjern bein og svor og legg kjøttet tilbake i gryta. Til slutt, rett før servering,  hadde jeg i et par vårløk skåret i tynne ringer. Så lite skal til for å få en deilig gryte på tradisjonelt vis. Det eneste som trengs er god tid.

PS – Flaks at været og temperaturen tillot vinduet på soverommet å stå oppe hele natten…

Lurer på om andre har restemiddag til i dag?

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Litt av hvert, Matgleder og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til God gammeldags gryte, med futt i

  1. Siw Ulvehøj sier:

    TRODDE jaeeg hadde en røykt knoke i fryseren og gledet meg til å lage det samme som du. Stor var skuffelsen da det viste seg å være en urøykt, usaltet…. Men det ble nå greit nok. Servert med kikerter, løk, gulerøtter og krydret med laurbærblad, hvitløk og timian.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s