Rabarbragleder

Jeg har gått en stund og latt meg friste av vår gode nabos stadig voksende rabarbra. Vi har ikke rabarbra i hagen selv, så skal vi lage godsakene rabarbraen inviterer til, så er det butikken som stort sett har gitt oss muligheten.

Men nå tenkte jeg å gjøre det litt annerledes. Naboen er jo ikke hjemme for tiden, så da er det vel bare å forsyne seg da vel? Et par stilker er det vel ingen som merker?

Så i dag gikk tok jeg kniven med meg og gikk som ingen ting inn i hagen og forsynte meg. Tok det jeg trengte for å lage en gryte med god søt-syrlig rabarbrasuppe.

Ca 1 kg renset og oppdelt rabarbra ble kokt i 1,5 liter vann , ca 300 g sukker, 1 kanelstang og litt lakrispulver. (var tom for anisstjerner, men lakrispulverer fungerte gjerne bare enda bedre). Lot det hele koke i 10 minutter før jeg rørte inn potetmel utblandet i vann.

Nå skal suppegryten få stå og godgjøre seg mens den står til avkjøling og vi tar en tur ned til sjøen for en fin kveldstur.

PS , hvis noen lurer. Jeg har slett ikke stjålet rabarbraen. Jeg spurte selvsagt vår gode nabo om lov. Jeg fikk tillatelse til å plukke mot at jeg sendte bilder av den ferdige suppen. Så nå er det gjort.

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Matgleder og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Rabarbragleder

 1. Sofaorakelet sier:

  Ja rabarbra er virkelig et av forsommerens gastronomiske nådegaver fra naturens side. Ser ut som om du har lært deg å utnytte det til fulle. Jeg trenger ikke tillatelse fra naboer – har selv.

  Liker

  • Hei hei. Heldige du som dyrker slike godsaker selv. Hva pleier du å lage av rabarbra da?

   Liker

   • Sofaorakelet sier:

    Da vi var barn fikk vi en kopp med litt strøsukker i – og spiste rabarbra ‘au naturel’ dyppet i litt sukker. Det var stas. Nå bruker jeg rabarbra mest slik som du har gjort i dag – som en slags kompott, grøt eller suppe. Den kan brukes i dagevis kald med fløtemelk og sukker til. Kjempegodt! Varm suppe med kremtopping er også litt hverdags luksus dessert. Når jeg virkelig får ånden over meg bruker jeg rabarbra i pai – vanlig paibunn. En lun rabarbra pai med kremtopping ledsaget av kaffe og konjakk kan bidra til å sende en vanlig sommerkveld inn på evighetens minnetavle.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s