Jeg har gått en stund og latt meg friste av vår gode nabos stadig voksende rabarbra. Vi har ikke rabarbra i hagen selv, så skal vi lage godsakene rabarbraen inviterer til, så er det butikken som stort sett har gitt oss muligheten.
Men nå tenkte jeg å gjøre det litt annerledes. Naboen er jo ikke hjemme for tiden, så da er det vel bare å forsyne seg da vel? Et par stilker er det vel ingen som merker?
Så i dag gikk tok jeg kniven med meg og gikk som ingen ting inn i hagen og forsynte meg. Tok det jeg trengte for å lage en gryte med god søt-syrlig rabarbrasuppe.
Ca 1 kg renset og oppdelt rabarbra ble kokt i 1,5 liter vann , ca 300 g sukker, 1 kanelstang og litt lakrispulver. (var tom for anisstjerner, men lakrispulverer fungerte gjerne bare enda bedre). Lot det hele koke i 10 minutter før jeg rørte inn potetmel utblandet i vann.
Nå skal suppegryten få stå og godgjøre seg mens den står til avkjøling og vi tar en tur ned til sjøen for en fin kveldstur.
PS , hvis noen lurer. Jeg har slett ikke stjålet rabarbraen. Jeg spurte selvsagt vår gode nabo om lov. Jeg fikk tillatelse til å plukke mot at jeg sendte bilder av den ferdige suppen. Så nå er det gjort.
Ja rabarbra er virkelig et av forsommerens gastronomiske nådegaver fra naturens side. Ser ut som om du har lært deg å utnytte det til fulle. Jeg trenger ikke tillatelse fra naboer – har selv.
LikerLiker
Hei hei. Heldige du som dyrker slike godsaker selv. Hva pleier du å lage av rabarbra da?
LikerLiker
Da vi var barn fikk vi en kopp med litt strøsukker i – og spiste rabarbra ‘au naturel’ dyppet i litt sukker. Det var stas. Nå bruker jeg rabarbra mest slik som du har gjort i dag – som en slags kompott, grøt eller suppe. Den kan brukes i dagevis kald med fløtemelk og sukker til. Kjempegodt! Varm suppe med kremtopping er også litt hverdags luksus dessert. Når jeg virkelig får ånden over meg bruker jeg rabarbra i pai – vanlig paibunn. En lun rabarbra pai med kremtopping ledsaget av kaffe og konjakk kan bidra til å sende en vanlig sommerkveld inn på evighetens minnetavle.
LikerLiker