Fra Michelin-stjerne til suppe på en spiker

Denne helgen har vært enestående i form av festligheter og deilige smaker på fat og i glass. Fredagskveld var en hel jentegjeng klar for champagnesmaking hos Stavangers eneste restaurant med stjerne i Michelinguiden, #Renaa. Det var smaking og læring om boblenes egenskaper og forskjellen på de ulike lands produkter. Den engasjerte eier og leder av Renaa ledet oss sikkert og godt med sine kunnskaper gjennom Italias Prosecco med sine lett sprudlende bobler til Spania og den gode og runde Cavaen til Frankrike og de edle boblenes hjemland, Champagne.

Med godt humør var vi klar for en 5-retters servering fra samme restaurant. Det sier seg selv at dette ble en mektig og fantastisk opplevelse.

Lørdagsmorgen var det på an igjen. Sommerens vakreste eventyr sto for døren, nemlig sykkelsportens Nordsjøritt. Det var bare å komme seg opp og gjøre seg klar. Nei, ikke for å sykle men å lage klar brunch til meg og en ivrig ”sykkelkone” som hadde kjørt sin mann til startområdet. Hva kan vel passe bedre en varm og god sommerdag enn å spise frokosten ute og servere deilige kalde bobler i glasset. Champagne er aldri feil.

Etter frokost og oppgaven som heiagjeng for syklistene bar det på ny inn til Stavanger. Nå var vi klar til å feire syklistens vel gjennomførte løp, og sykkelparets 30 års bryllupsdag.

Det var bestilt bord på en byens beste restauranter, med nok en 5-retters meny og tilhørende godsaker i glass.

Puuhh, slikt tar på en stakkars kropp. Det er nesten litt for mye med slike fantastiske utskeielser på en helg. En ting er sikkert, det blir en stund til neste gang, men jeg gleder meg allerede.

Det gikk langt ut på søndagen før jeg i det hele tatt var sulten. Etter så mange gode smaker og ideer i matveien på en helg, er det ikke lett å selv skulle finne på noe fristende å lage servere.

Når sulten slo inn hos familien, var det imidlertid bare å finne fram kreativiteten og bruke denne ut fra det at vi ikke hadde noe spesielt i hus å lage middag av. Jeg vet fra før at det er mulig å lage noe godt på ”en spiker”. Og slik ble det også.

Spiker kan være så mangt, og selv om kjøleskapet er fylt med ingenting, smaker det jammen godt allikevel.

Slik ser kjøkkenbenken ut når jeg har tatt fram ingenting.

IMG_6218

Og slik ble suppen servert. Smakte nydelig og når sant skal sies, så er det jammen godt med hjemmelaget mat i all sin enkelhet også.

IMG_6219

I mitt kjøkken er kokkeleringen ofte basert på prinsippet om «man-tager-hva-man-haver». Det er nok ikke tilstrekkelig for kokker og kjøkken som er i Michelinstjernekategorien. Dit kommer jeg aldri, men jeg er godt fornøyd allikevel med mine kokkeegenskaper.

IMG_6170

 

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Matgleder og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s