Eikekapellet – tro det eller ei

Da vi trodde vi nesten kjente Normandie ut og inn viste det seg at det fremdeles var mer å oppleve. Takket være en artikkel i ukebladet ”Vi Menn” tidligere i år, blinket vi oss ut en attraksjon vi ikke hadde hørt om før.

Våre franske venner hadde heller ikke hørt om denne franske landsbyen eller stedets attraksjon. Nemlig et kapell i en uthulet eik i landsbyen Allouville.

I følge ”Vi Menn” er det himmelske krefter som har hult ut det over 1000 år gamle treet, da lynet slo ned og startet en brann en gang på 1600-tallet. Flammene sluknet, men varmen lå der og ulmet og hulet ut store deler av den mektige stammen. Landsbypresten og den lokale abbeden mente at det måte stå en guddommelig vilje bak og i 1696 lanserte de ideen om å bygge et kapell og en eremittbolig inni treet. Hver år strømmer titusener av pilegrimer til landsbyen og to ganger i året holdes det messe i eikekapellet.

Etter å ha utforsket treet og kapellet, fant vi oss en benk i parken og spiste en enkel og god lunsj. Kommer langt med en baguette, litt ost, en kniv og en serviett. Det enkle er ofte det beste.

Normandie er som skapt for utforsking og opplevelser. Det gjelder bare å bruke øyner og ører. For de beste opplevelser er det greiest å ta de små smale veiene som vi ikke vet hvor fører hen. Lurer på hva som venter oss bak neste sving? En ting er sikkert, en skal ikke kjøre lenge før det dukker opp noe. Et slott, et museum, flotte kuer, utsalg av regionens produkter, nydelige små landsbyer, store bugnende hortensiaer, små eller store kirker/katedraler.

Til slutt endte vi opp i Honfleur. En av våre favorittbyer. Må alltid innom her. Honfleur er en by i departementet Calvados. Byen er lokalisert på sørbredden av elveutløpet til Seinen, og på motsatt side ligger Le Havre. Byen er særlig kjent for sine gamle, vakre og maleriske havn, preget av sine hus med skiferdekte fasader. Her er et vell av kunstgallerier og vi hadde en fin tur innom flere av våre favoritter med både malerier og fantastiske skulpturer.

Og du vet du er i Calvadosland når butikkene bugner av dette:

IMG_1679

Det ble ingen handel på oss i dag. Det kan vi gjøre en annen dag.

 

 

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Litt av hvert og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s