Ferie og mat og sånt

Ferien har begynt, og vi er klar for hva det måtte være av det Frankrike har å by på,
og det er ikke lite.

Vi har ikke vært her mer enn 2,5 dag, og allerede vært på vår første middagsinvitasjon. Her går det fort unna. Vi har fantastiske naboer her i vårt lille mikroklima av et fransk univers.

Første dag av ferien var for min del total avslapping og egentlig ikke annet enn mentale forberedelser til kveldens selskapeligheter. Må jo øve meg på fransk konversasjon, eller i hvert fall på franske fraser. At kvelden var vellykket trenger jeg vel ikke si. Klart den var.

Dagen i dag var en strålende dag, og vi har trasket rundt i byen for nødvendige ærender. Denne her for eksempel har tatt kvelden, og ny må inn.

IMG_6343.jpg

Har vi forstått det riktig blir den nye levert på fredag og det ringes om morgenen for å avtale tidspunkt. Jammen sa jeg smør, godt det ikke er mitt telefonnummer de ringer til 🙂

Vi har faktisk bare gode erfaringer med alle servicetjenester her i Frankrike, selv om vi er ganske så dårlige i språket. Vi har erfart at varer og tjenester leveres til de tidspunkter som er avtalt. Skulle alt bli vanskelig får vi ha vår gode tolk hjemme i Norge i bakhånd, så ordner det seg nok.

Under dagens lunsj satt jeg og observerte nabobordet. Her var det to flotte franske damer sammen med en like flott fransk herremann. Du all verden som de kan snakke og gestikulere. Forsto ikke hva de snakket om, men interessant må det har vært. Og hvilket engasjement. Kropp, armer, stemme i høygir men allikevel behersket. Rart de fikk tid til å spise maten sin og rart at jeg fikk tid til å spise min. Ble helt fasinert og oppslukt og glemte nesten helt at jeg hadde den flotteste kavaleren som tenkes kan ved mitt bord.

Skal jeg lære noe av de franske små og nette damene, så må det være å snakke mer enn det spises, og helst snakke med hele kroppen. Men hvem kan vel klare å motstå en slik lunsj som dette?

For en som er glad i god mat blir ikke dette lett. Skal øve meg – jeg lover.

IMG_6344.jpg

Fransk galette (pannekake)  med skinke, ost, gratinert ost, sopp, egg og ovnsbakte poteter.

Men før jeg begynner å øve så må jeg vise noe jeg er skikkelig stolt av. Som en liten forrett til kveldens fiskesuppe lagde jeg bruschetta av gårsdagens brød og to tomater som var spiseklar.

IMG_1642.JPG

Legg merke til den flotte formen, quinelle, rett og slett. Kjempestolt som fikk til dette så lett som bare det. Følte at den flaka parmesanen ødela litt, men smaken ble forsterket.

Middagsretten var fransk fiskesuppe med fersk torsk. Toppet med crème fraiche og småhakket persille i tallerken og en god riesling i glasset ble det et godt måltid i to trette kropper.

IMG_1645.JPG

Vi har vandret rundt i gode sko hele dagen, og føler absolutt nå at vi kan ta kveld med god samvittighet.

IMG_1643.JPG

Og kjøkkenbenken min er jeg godt fornøyd med. Utstyrt med gode smaker, det er det ingen tvil om

 

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Litt av hvert, Matgleder og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s