Søndagssysslerier

Noen våkner friske og opplagte tidlig en søndagsmorgen, pakker tursekken og får seg en deilig tur i skog og mark eller på fjell og vidde. Kommer hjem med ny energi og frisk og god farge i ansikt.

Andre våkner friske og opplagte seint en søndagsmorgen og jubler for at klokka kan stilles en time tilbake og ligge i senga en stund til.

Ingen ting kan måle seg med en lang og god morgen med godt lesestoff (les PC) og kaffi på sengen. Fin tid å oppdatere seg på helgens nyheter før en står opp til frokost og andre søndagssysslerier.

Har tenkt på det lenge, det måtte snart være på tide med en opprydding i fryseboks og fryseskap. Det var like greit å bare hoppe i det og få det gjort.

Rart å se hvor mye av stort og smått som blir frosset ned for så deretter å havne i søppelet – kanskje mange år etterpå. Små rester av ditt og datt i små poser og krukker og glass. Slike små ting har en tendens til å gjemme seg blant de større tingene, og gjerne havne helt nederst i fryseboksen. Når det heller ikke er blitt merket med innhold eller dato, kan det være like greit å bare få det ut.

Hvorfor er det slik at mat må innom fryseren før det kastes?
For min del er det helt klart en intensjon om snarlig bruk som får meg til å fryse ned. Jeg ser heller ikke bort fra at ”man kaster da ikke mat” også er en sterk pådriver.

Avising er ikke akkurat hardt arbeid, men mat må man jo ha. Koste meg med middagslagingen etterpå. Fikk kjøkkenen for meg selv – og det er det jeg like best når jeg kokkelerer.

Menyen i dag var Finnbiff eller reinskav som noen kaller det. Det er et ekte naturprodukt med tynne skiver eller strimler av reinkjøtt. Dette er god og enkel mat for late søndager, og lages etter prinsippet ”Man tager hva man haver”.

IMG_1334 IMG_1335

I dag ble retten laget ved først å frese opp hakket løk og gulrøtter skåret i terninger. Deretter steikte jeg skivet sjampinjong. Tar selvsagt ut alt av gryten etter hvert og legger til sides.

IMG_1340 IMG_1339

Kjøttet steikes raskt for deretter å tilsette kraft/vann for koking i ca 10 minutter. Smakstilsetter salt, pepper og et par knuste einerbær.

IMG_1346

Deretter blander jeg alt, tilsetter rømme og fløte og legger i en god skive Gudbrandsdalsost og et par kvaster timian før lokket legges på og alt får stå og putre ei stund mens poteter og rosenkål kokes ferdig.

Så kom jeg plutselig på at det jeg hadde noen ferdigpreparerte kantareller i fryseren. De måtte jo hentes opp og puttes i gryta 🙂

IMG_1347

Voila – så er dagens middag klar. Sammen med nykokte poteter, rosenkål og rørte tyttebær var dette en smakfull og god søndagsmiddag.

IMG_1348

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Litt av hvert, Matgleder og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s