DAG 5 – Ferieopplevelser sett i et hverdagsperspektiv

Nå har jeg kommet à jour med bloggingen for de 4 første dagene av ferien. Den 5.dagen er siste dagen i år 2015 og gir rom for refleksjoner over året som snart ebber ut.

I morgen er det nytt år og nye muligheter. På samme vis som morgendagen alltid gir nye muligheter. Sier som Horatius; Carpe diem

Vi holdt oss i Rouen i dag, og hadde en liten runde i byen for å handle inn diverse nødvendigheter. Fantastisk flott vær, og til vinter å være så er det varmt. Må være opp mot 12-15 grader i dag tipper jeg, med strålende blå himmel og ingen vind.

Jeg fant ut litt motvillig at jeg ikke ønsket å gå inn i flere butikker. Alarmen gikk når jeg kom inn og gikk ut igjen. Hadde heldigvis kvitteringer på alt jeg hadde kjøpt i tilfelle noen trodde jeg tok varer uten å betale. Fant ut at jeg ikke ville friste skjebnen å risikere å bli tatt for noe. Vel hjemme igjen ser jeg at det var min nyinnkjøpte leppestift som var synderen. Alarmen sto fremdeles på.

Når det gjelder kontroller i inngang til butikker m.m,  har jeg imidlertid opplevd i alle store senter og butikker å måtte vise innholdet i vesken min. Dette er en konsekvens av terrorhandlingene tidligere i år i Paris. Først ble jeg litt urolig for hvorfor slike tiltak må til, men det er jo ganske beroligende egentlig. Frankrike er skikkelig på alerten – og med god grunn tenker jeg.

Vi gikk innom en av våre favorittbutikker, og ja, det handler selvsagt om mat. Se på disse deilige smårettene som tilbys. Det er fantastisk å se  at det som tilbys før lunsjtid blir solgt ut, og til middagstider er det helt andre retter som tilbys.

Lunsjen ble spist hjemme, med bare slikt vi liker. Litt av forskjellige godbiter. Butterdeigskapsler med snegler, hummer-timbal og en salt bretzel. Avsluttet med en deilig kake ” Galette Frangipane – deilig kongelig kake med mandelfyll, som kun selges rundt nyttår.

Bevilget oss en flaske rosévin til denne lunsjen. Det er jo siste dagen i 2015.

Etter lunsj var det stort sett kun avslapping med lesing og kryssord som sto på tapetet. Greit å være opplagt til nyttårsselskapet.

IMG_5112

Jeg velger derfor å poste dette blogginnlegget for dag nr 5 nå før kvelden setter inn. Kan heller prøve å ta noen fine bilder i løpet av kvelden jeg kan dele på bloggen i morgen. Regner med at morgendagen blir lang og sløv. Må få med meg nyttårskonserten på TV, bare så synd jeg ikke har morgenkåpen min her. Ingen ting slår en første nyttårsdag med nyttårskonserten fra Wien i morgenkåpe.

Da gjenstår det bare nå til slutt å ønske deg som leser bloggen min et riktig godt nytt år.

Klem fra meg til deg.

Om Ann-Christin Skretting

Min skriveglede har ført meg ut i bloggingens verden. Jeg blir lett engasjert og inspirert, og har meninger om mangt og mye
Dette innlegget ble publisert i Litt av hvert, Matgleder og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s